E-sınav için dev merkez

Düzenleyen:
E-sınav için  dev merkez

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da 470, Ankara’da 230 ve İzmir’de 80 kişi kapasiteli e-sınav merkezleri bulunan ÖSYM’nin Ankara’da kuracağı devasa merkez yıl ortalarında faaliyete girecek.

Gökhan Kaya ANKARA
Ankara Bilkent’te 80 ve 150 aday kapasiteli iki ayrı, İstanbul 4.Levent’te 470 ve İzmir Alsancak’ta 80 aday kapasiteli e-sınav merkezleri kuran ve bugüne kadar Yabancı Dil Sınavı’nı (YDS) e-sınav olarak gerçekleştiren Ölçme Seçme ve Yerleştirme Kurumu (ÖSYM), geleceğin sınav yöntemi olan elektronik sınav için elektronik sınav için dev bir adım atıyor. ÖSYM’nin Ankara’nın Çubuk ilçesinde aynı anda 5 bin adayın sınava girebileceği bir bina kiraladığı, altyapı hazırlıklarını sürdürdüğü merkezi bu yılın ortalarında faaliyete geçireceği öğrenildi. Önümüzdeki dönemde üniversiteye giriş sınavı gibi birçok merkezi sınavı elektronik ortamda yapmaya hazırlanan ÖSYM’nin hâlihazırda e-YDS’de uyguladığı e-sınav sisteminin özellikleri şöyle: Ekranda ‘anlık durum düğmesi’ bulunuyor. Aday bu düğmeye bastığında o andaki ‘kalan soru sayısı, kalan süre, cevaplanmış soru sayısı, geçen süre’ gibi bilgileri görebilecek. Sistemde yer alan ‘hatırlatıcı’ butonuyla ise aday boş bıraktığı veya cevabından emin olmadığı sorulara tekrar bakmak için hatırlatma işareti koyabilecek. Daha sonra ‘gözden geçir’ bölümünde bu sorulara adaylar kolaylıkla ulaşabilecek. 
Öte yandan adaylar sınav salonunda yerlerine oturduktan sonra web kamerayla kendi fotoğraflarını çekip sisteme kaydedecekler. Adayların ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemindeki fotoğrafı ile sınav salonunda web kamerayla çekeceği fotoğrafları sınavdan sonra eşleştirilecek. Fotoğrafları eşleşmeyen adayların sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...