Kimliğine 74 yaşında kavuştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kimliğine 74 yaşında kavuştu

YAŞAM Haberleri  / AA

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Bayramlar köyünde yaşayan Mehmet Emin Acar, 74 yaşında nüfus cüzdanına kavuştu.

Nüfus kaydı olmadığı için bugüne kadar kamu hizmetlerinden yararlanamayan Acar, köy muhtarı Sıddık Bedirhanoğlu ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne gelerek kütüğe kayıt yaptırdı. İlçe Nüfus Müdürü Yasin Aylanç'tan nüfus cüzdanını alan Mehmet Emin Acar, yaptığı açıklamada, kimliğine kavuşmanın sevincini yaşadığını dile getirdi. Nüfus kaydını yaptıramamasına gerekçe olarak köylerinin ilçeye uzaklığını ve ulaşım sıkıntısını gösteren Acar, şunları kaydetti:
"Yaklaşık 2 saat uzaklıktaki köyde ikamet ettiğimiz için ilçeye geliş gidişimiz pek olmuyordu. Sağ olsun hükümetimiz köyümüze yol açtı, elektrik getirdi, okul yaptı. Köyümüze yol açıldıktan sonra nüfus müdürü birkaç sefer köye gelerek yaklaşık 200 kişinin kaydını yaptı. O sırada köyde olmadığım için kayıt yaptıramadım. Şimdiye kadar kimliğim yoktu, çok üzülüyordum. Artık kimliğe kavuştum çok sevinçliyim."
Kimliğini almasıyla birlikte yaşlılık maaşı almak için girişimlerde bulunacağını ifade eden Mehmet Emin Acar, adeta yeniden doğduğunu ve bunun için emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getirdi.
Köy muhtarı Sıddık Bedirhanoğlu da 640 nüfuslu köyde halen nüfus kaydı bulunmayanların olduğunu belirterek, bunları tespit çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.
Bedirhanoğlu, "Köylülerimizin çoğunun da nüfus kaydı yok. Onların kayıtlarını da yavaş yavaş yaptırıyoruz. Bunlardan biri de 74 yaşında olan Mehmet Emin Acar amcamızdı. Geldik müracaatımızı yaptık, gerekli tespitleri yapıldıktan sonra kimliğini çıkardık. Şimdiye kadar devletimizin hiçbir imkanından yararlanmıyordu" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...