Temizlik işçisi 'Ayşe teyze'nin dram dolu yaşamı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Temizlik işçisi 'Ayşe teyze'nin dram dolu yaşamı

YAŞAM Haberleri  / AA

Polis eşi şehit düşen, daha sonra kanser nedeniyle kızını kaybeden Ayşe Durgun, çıkan yangında evinin kullanılamaz hale gelmesine ve ikinci eşinin felç olmasına rağmen hayata sabırla tutunuyor.

Kırklareli'de temizlik işçisi olarak çalışan Ayşe Durgun, karşılaştığı çok sayıda yıkıcı olaya rağmen, hayata umutla bakıyor. İstanbul'da yaşamını sürdürürken polis eşi şehit düşen, daha sonra kanser nedeniyle kızını kaybeden 63 yaşındaki Durgun, çıkan yangında evinin kullanılamaz hale gelmesine ve ikinci eşinin felç olmasına rağmen hayata küsmedi.

İlerleyen yaşına rağmen evinin geçimine katkı sağlamak için Kırklareli Belediyesinde temizlik işçisi olarak görev yapan ve kentte "Ayşe teyze" olarak bilinen Durgun (63), sabah şafak sökmeden temizlik malzemelerini almak üzere şantiye yollarına düşüyor.

Malzemelerini alıp temizliğe başlayan ve öğle saatine kadar çalışan Durgun, yemek molasında eve giderek ailesine yemek hazırlıyor.

Ayşe teyze, mesai bitimine kadar bir elinde süpürge, diğer elinde kürekle işini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyor.

"Sabır her şeyin ilacı"
Durgun, AA muhabirine yaşadıklarını anlatırken, hayattaki acılar karşısında hiçbir zaman yılmadığını ve hala mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

"İnsan hayat mücadelesini bıraktığı an kaybetmeye başlar. Sabır her şeyin ilacı" diyen Durgun, gençlere, hayata karşı dirençli olmalarını tavsiye ediyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...