Yabancıların gözdesi pazara düştü

Düzenleyen:
Yabancıların gözdesi pazara düştü

YAŞAM Haberleri

Alanya açıklarında balıkçıların ağına 2.5 metre uzunluğunda ve 96 kilo ağırlığında camgöz cinsi köpekbalığı takıldı. Köpekbalığına özellikle yabancılar rağbet gösteriyor.

Antalya'nın Alanya ilçesinde balıkçıların sıkça yakaladığı camgöz cinsi köpekbalığı, yerleşik yabancılar tarafından satın alınıyor. Alanyalı ise isminden dolayı itici bulduğu köpekbalığını tercih etmiyor.

YABANCILAR RAĞBET EDİYOR

Köpekbalığına yerleşik yabancıların ilgi gösterdiğini belirten balıkçı Hasan Eroğlu, Alanya açıklarında bu türden köpekbalığına sıklıkla rastladıklarını anlattı. Eroğlu, "Yaklaşık 3 günde bir balıkçılar bu balıklardan yakalıyor. Bu balığı özellikle yabancılar tüketiyor" dedi.

Yabancıların gözdesi pazara düştü

"İSMİ İTİCİ GELİYOR"

Yerli halkın köpekbalığına ilgisinin çok az olduğunu kaydeden Hasan Eroğlu, "Köpekbalığı etinin tüketimi açısından insanlarımızın daha çok bilinçlenmesi gerekiyor. İsminden dolayı halkımız tarafından tercih edilmiyor, itici geliyor. Köpekbalıklarının farklı besin değerleri ve lezzeti var. Biz de gelen yerli müşterilerimize bu balığı anlatıyoruz. Tavsiye üzerine tüketenler var. Yavaş yavaş yerli halk da tüketmeye başladı" diye konuştu.

Yabancıların gözdesi pazara düştü

KİLOSU 20 LİRADAN SATILIYOR

Köpekbalığı Saray Mahallesi'ndeki Alanya Ucuz Halk Pazarı'nda hizmet veren balıkçının tezgahında kilosu 20 TL'den satışa sunuldu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...