Kût-ül Amâre Zaferi haklı gururumuz

Düzenleyen:
Kût-ül Amâre Zaferi haklı gururumuz

YAŞAM Haberleri

Mardin’deki etkinlikte konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Çanakkale Zaferi gibi sahip çıkmalıyız” dedi.

Mahmut Özay MARDİN
Osmanlı askerlerinin İngiliz birliklerini büyük bir yenilgiye uğrattığı Kût-ül Amâre  Zaferi, 100. yılında Mardin’de “1.Dünya Savaşı’nda Irak Cephesi Uluslararası Sempozyumu” ile ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı. Bağcılar Belediyesi, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Türkiye, İran, Irak, Mısır ve Almanya olmak üzere 5 ülkeden toplam 33 akademisyen, tarihçi ve uzman katıldı. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, zaferle ilgili belgesel film ve hatta sinema filminin yapılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, “Unuttuğumuz Kût-ül Amâre, Osmanlı ordusunun zor şartlar ve büyük imkânsızlıklar içerisinde kazandığı ve İngiliz tümeninin bütün personeliyle birlikte esir alındığı önemli bir zaferimizdir. Çanakkale zaferi gibi haklı bir gururumuzdur. Tıpkı Çanakkale’de millî mücadeleye sahip çıktığımız gibi Kût-ül Amâre Zaferi’ne de sahip çıkmak istedik” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...