Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Denizli'de 1 koyun altız doğurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Denizli'de 1 koyun altız doğurdu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Denizli’nin Çivril ilçesinde Kıvırcık melezi cinsi bir koyun altız doğurdu.

Denizli’nin Çivril ilçesi Savran Mahallesi’nde babası Ali Yalçın ile birlikte çiftçilik ve çobanlık yapan Süleyman Yalçın’a ait Kıvırcık melezi bir koyun tek seferde altı yavru doğurdu. Yaklaşık iki saat süren doğum sonrası altı yavru koyunu olan Ali Yalçın (67) şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşadığını belirtti. 150 koyunu olduğunu ve çobanlık yaptığını belirten Ali Yalçın, “150 koyunumuz var. Ben de kendimi bildi bileli çobanlık yaparım. İlk defa bir koyunun 6 yavru yaptığını gördüm. Koyunumuz gece doğuma başlayınca oğlumla birlikte ağıla gidip koyunun doğurmasına yardım ettik. İkinci yavru gelince doğum bitti sandık. Normalde iki ya da üç yavru olabiliyor. Sonra üçüncü yavru, dördüncü yavru geldi. Koyun kalkmayınca doğumun devam ettiğini gördük ve altı tane yavru doğdu. Ben kendim çobanım. Ömrüm boyunca hiç altı yavru yapan koyun görmemiştim. Koyunum altı yavru yaptığı için hem çok mutluyum hem de çok şaşkınım. Köylülerden merak eden gelenler oluyor” dedi. 
Mahallede bir koyunun 6 yavru doğurduğunu duyan çocuklar, ağıla giderek yavru koyunları görerek fotoğraf çektirmesi dikkat çekti. 
Denizli'de 1 koyun altız doğurdu

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...