Anneler Günü’nde en anlamlı buluşma

Düzenleyen:
Anneler Günü’nde en anlamlı buluşma

YAŞAM Haberleri

Mersin’de vatani görevini yapan 6 askerin annesiyle buluşma anında gözyaşları sel oldu.

Askerlere Anneler Günü sebebiyle sürpriz yapmak isteyen Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, 6 askerin annesini memleketlerinden Mersin’e getirdi. Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan’ın eşlik ettiği anneler, daha sonra askerlerin görev bölgelerine götürüldü. İlk sürpriz Toka Sancak törenine katılan erler Fırat Uğur Uzun ve Mahmut Fidan’a yapıldı. Törenin son kısmında komutanlarının ‘Geriye dön’ emri ile birlikte arkalarını dönünce anneleri Melek Uzun ve Ünzile Fidan ile karşı karşıya gelen askerler, gözyaşlarına hakim olamadı. Anneler ise hıçkırıklara boğularak aylardır göremedikleri oğullarına sarılıp hasret giderdi. İkinci sürpriz, Saygı Nöbeti sırasında er Emre İbili’ye yapıldı. Karargah önünde nöbet tutan İbili, askeri araçtan inenin komutanı değil, annesi Nurcan İbili olduğunu görünce şoke oldu. Komutanının ‘annene sarılabilirsin’ komutu ile annesini kucaklayan Emre İbili, annesiyle birlikte duygusal anlar yaşadı. Anne Nurcan İbili, “Allaha şükürler olsun ki bana böyle bir evlat verdi ve ben bu evladımı askere gönderdim. Şu an çok mutluyum. Sahil Güvenlik Komutanlığımızdan Allah razı olsun. Bizi evladımızla buluşturdu” dedi. Askerlere Anneler Günü’nü anneleriyle birlikte geçirmeleri için 1 gün izin verildi.

DONDU KALDI

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Tekçe Hudut Karakolu’nda nöbet tutan askere, ‘Anneler Günü’ sürprizi yapıldı. Yalova’da yaşayan anne Havva Keser, Anneler Günü’nde oğluyla buluşması için Şanlıurfa’ya getirildi. Annesini karşısında gören Keser, bir anda donup kaldı. Daha sonra sarılan anne ve oğlu sevinç gözyaşları döktü. 

Anneler Günü’nde en anlamlı buluşma

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...