8 bin mil yoldan Türkiye'ye gelip...

Düzenleyen:
8 bin mil yoldan Türkiye'ye gelip...

YAŞAM Haberleri

Avrupa hayali kuran Karayipli göçmenler, ilginç bir rota belirledi. Karayipler'den Avrupa'ya göç etmek isteyenler uçakla Türkiye'ye gelerek buradan Yunanistan'a geçmeye çalışıyor.

Son yıllarda, Karayipler ve Dominik Cumhuriyeti'nden Avrupa'ya göç etmek isteyenlerin sayısı hızla artıyor.

8 BİN MİL YOL GELİP SOMALİLİ TAKLİDİ YAPIYORLAR

Göçmenlerin yakında bulunan ABD'ye değil de kilometrelerce uzaklıktaki Avrupa'ya ulaşmak için izledikleri rota da bir hayli ilginç. Karayipli göçmenler Somalili, Afgan veya Suriyeli taklidi yaparak Avrupa'ya ulaşmak için önce uçakla 8 bin mil uzaklıktaki Türkiye'ye geliyor.

8 bin mil yoldan Türkiye'ye gelip...

ARVUPAYA ULAŞIP İLTİCA TALEBİNDE BULUNUYORLAR

Ardından Ege Denizi'nden Yunanistan'a ulaşmak için her yıl binlerce göçmenin yaşamını kaybettiği ölüm yoluna çıkıyor. Amaç Yunanistan'dan Avrupa'ya ulaşarak iltica talebinde bulunmak.

GEÇEN YIL 150 GÖÇMEN AVRUPAYA ULAŞMAYI BAŞARDI

Geçen yıl bu rotayı izleyerek yaklaşık 400 göçmenin Karayip ve Dominik Cumhuriyeti'nden Yunanistan'a ulaştığı belirlendi. Bu yılın ilk üç ayında ise 150 göçmen bu yolla Avrupa'ya kaçmayı başardı. Hürriyet

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...