Gaziantep'te 1000 Suriyeli aileye yardım

Düzenleyen:
Gaziantep'te 1000 Suriyeli aileye yardım

YAŞAM Haberleri

GAZİANTEP’te, İyilik Derneği ve Uluslararası Yardımlaşma Derneği tarafından 1000 Suriyeli aileye gıda yardımı dağıtıldı. Dağıtılan gıda paketlerini almak isteyen Suriyeli mülteciler uzun kuyruk oluşturdu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan Suriyeli mülteciler için İyilik Derneği ve Uluslararası Yardımlaşma Derneği bin gıda paketi dağıttı. Sabah saatlerinde Mütercim Asım Sosyal Tesisleri önüne gelen Suriyeli sığınmacılar, gıda paketinden alabilmek için kayıt sırasına girdi. Sosyal tesis önündeki masalarda kimlik kontrolleri ile kayıtları yapılan Suriyeliler, dağıtımın yapıldığı alanda uzun kuyruk oluşturdu. İçerisinde şeker, pirinç, yağ, makarna gibi temel gıda maddelerinin Gıda paketini alan Suriyeliler, kucakladıkları koliyle evlerinin yolunu tuttu. 
İyilik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Talip Çelik, daha önce de 5 bin 500 kişiye yardımı yaptıkları hatırlatarak şunları kaydetti:
"Ramazan öncesi başlattığımız gıda yardımı, Ramazan ayında da devam ediyor. Yardımı UNİCEF ile birlikte yapıyoruz. 1000 aileyi gıda paketi vereceğiz. 26 kiloluk paketlerini içerisinde pirinç, şeker, bulgur, makarna, şehriye gibi temel gıda maddeleri bulunuyor. Suriyelilere veriyoruz, Türk ailelere de vermeye başladık. İnşallah bundan sonra da yardımımız devam edecek. Bu ailelerin belirlenmesi için özel bir sistemimiz var. Önce aileler bize başvuru yapıyor. Daha sonra bizim ekiplerimiz eve giderek tespitlerde bulunuyor. Eğer ihtiyacı olan bir aile ise onlara gıda yardımı kartı veriyoruz ve burada da yardımları veriyoruz. Yardımın toplam maliyeti 800 bin lira bundan önce de 5 bin 500 paket dağıtmıştık. Toplamda 1 milyon lira yardım yapmış olduk."

Gaziantep'te 1000 Suriyeli aileye yardım

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...