İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor!

Düzenleyen:
İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor!

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da farklı mekanlarda dünyaevine girmek isteyenlere alternatif çok. Ancak meblağlar yüz binlerce lirayı buluyor.

Düğün salonları artık sadece fiyata göre değil, dekor, müzik, menü, çocuk oyun alanı ve mescit gibi özellikleri de dikkate alınarak tercih ediliyor. Düğün merkezi haline gelen İstanbul’da evlenecek olan çiftler, salonlarda 3 bin liradan başlayıp otellerde 135 bin liraya varan, tarihi mekanlarda ise 170 bin lirayı aşan rakamları gözden çıkarmak durumunda kalıyor. Düğün mekanlarında kişi başı ücret ise 10 ila 570 lira arasında. Düğün sezonunun açılmasıyla mekan arayışına giren çiftleri ise birçok alternatif bekliyor. Düğün için tercih edilen mekanların başında salonlar ve sosyal tesisler gelirken, gelir düzeyi yükseldikçe otel ve tarihi mekanlara olan ilgi de artıyor. İstanbul’daki düğün salonlarında kişi başı 10 ila 100 lira arasında değişen rakamlar, öğretmen evlerinde 50-100 lira, sosyal tesislerde 30-200 lira, restoranlarda 40-150 lira, tekne ve yatlarda 30-300 lira, otellerde 50-450 lira, köşk ve yalı gibi tarihi mekanlarda ise 50-570 lira arasında değişiyor. Çift, düğün törenini yemekli ve 300 kişilik olarak belirlemişse rakamlar; kır düğününde 12-30 bin lira, öğretmen evlerinde 15-30 bin lira, sosyal tesislerde 9-60 bin lira, restoranlarda 12-45 bin lira, tekne ve yatlarda 9-90 bin lira, otellerde 15-135 bin lira arasında değişiyor. İstanbul  Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası  (İSTDO) Genel Sekreteri Ahmet Batmaz, "Bu sene eylülde yoğunluk bekleniyor. Çiftler, rezervasyonlarını şimdiden yapmalı" uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...