İnişe geçen pilot, Atatürk Havalimanı yakınında Drone görüldü

Düzenleyen:
İnişe geçen pilot, Atatürk Havalimanı yakınında Drone görüldü

YAŞAM Haberleri

Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak üzere alçalan bir pilot, Beylikdizü sahil tarafından drone diye tabir edilen insansız hava aracı uçurulduğunu görerek kuleye haber verdi.

Drone olarak bilinen uzaktan kumandalı mini insansız hava araçları, tehdit unsuru oluşturmasına rağmen Atatürk Havalimanı'na iniş kalkış gerçekleştirecek uçakların güzergahlarına girmeye devam ediyor.

BİLİNÇSİZ OLARAK UÇURULUYOR

Yapılan uyarılara ve yaptırımlara rağmen bazı şahıslar bilinçsiz olarak drone uçuruyor.

PİLOT GÖRDÜ

Son olarak bugün Atatürk Havalimanı'nı kullanan bir uçağın pilotu, Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek Beylükdüzü sahil tarafından drone uçurulduğu bilgisini verdi.

KULE DURUMU RAPOR EDECEK

Bunun üzerine kule görevlisi ihbarı yapan pilota durumu rapor edeceği iletti.

ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Daha önce Atatürk Havalimanı'nda tel örgülerin üzerine İngilizce ve Türkçe olarak yazılan "Drone Uçurmak Yasaktır" levhası konulmuş ancak bu uyarı da bilinçsizce drone uçurulmasının önüne geçememişti.

1 KİŞİYE HAPİS CEZASI İSTEMİYLE DAVA AÇILMIŞTI

Atatürk Havalimanı üzerinde kameralı uzaktan kumandalı hava aracı ile uçurarak görüntü çektiği gerekçesiyle bir kişi hakkında "Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak" suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...