Engelliler “Duy Beni Memleketim” dediler

Düzenleyen:
Engelliler  “Duy Beni Memleketim” dediler

YAŞAM Haberleri

Maltepe Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu ile işitme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Duy Beni Memleketim” etkinliğine imza attı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hayatımda engellilerin sorunlarını çok yakından gördüm. Her şeyden önce toplumsal bir duyarlılık ve empatiyle engelli kardeşlerimizin de topluma katılmasını sağlamalıyız” dedi.

İşitme engellilerin yaşadıkları sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen etkinliğe, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi başta olmak üzere, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Meclis üyeleri, muhtarlar, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

SENİN ENGELİN NE?

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan ve engelli haklarına yönelik duyarlılıklarından ötürü bazı isimlere onur ödüllerinin dağıtıldığı program, Federasyonca hazırlanan “Senin Engelin Ne” ve “Memleketim” adlı kliple başladı. Sağırlar Federasyon Başkanı Ercüment Tanrıverdi,  Ülkemizde sağır olmak hiç kolay değil. Çünkü dışarıdan bakınca güçlü, herhangi bir bedensel engeli yok gibi görünüyorsunuz. İnsanlar konuştuğunuz işaret dilini anlamıyor. Dünyada 70 milyon sağır yaşıyor ve en önemli sorunumuz iletişimsizlik.” dedi.

“HEPİMİZ EMPATİ YAPMALIYIZ”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’da “Hayatımda engellilerin sorunlarını çok yakından gördüm. Her şeyden önce toplumsal bir duyarlılık ve empatiyle engelli kardeşlerimizin de topluma katılmasını sağlamalıyız. Hepimiz empati yapmalıyız. Üreten Engelliler Merkezimizi faaliyete açarak, engelli kardeşlerimizin başı dik ve onurlu bir şekilde ekmeğini kazanmalarına katkımız olsun istedik. ‘dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...