HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Muğla'da korkutan orman yangını

Düzenleyen:
Muğla'da korkutan orman yangını
Muğla, Yangın, Haber

YAŞAM Haberleri

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 20 hektar makilik ve ormanlık alan zarar gördü.

Kayadibi Mahallesi Maşatlar mevkisinde çıkan anız yangını, kuvvetli  rüzgar nedeniyle ormanlık alana sıçradı. Yangına bir helikopter ile çok sayıda  itfaiye ve arazöz ile yaklaşık 150 yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi.

Bölgede yaşayanların da destek verdiği söndürme çalışmaları sonucu  kontrol altına alınan yangında yaklaşık 20 hektar makilik ve ormanlık alanın  zarar gördüğü öğrenildi. Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve Muğla Orman Bölge Müdürü  Mehmet Çelik de bölgeye gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

Gökçekuyu, gazetecilere yaptığı açıklamada, anız yangını şeklinde  gelen ihbarın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradığını söyledi. Seydikemer ve Fethiye'deki tüm ekiplerin müdahale için bölgeye  geldiğini anlatan Haktan Gökçekuyu, "Yangın kontrol altına alındı. Bölgede  soğutma çalışmaları devam ediyor. Yanan alanın tespiti ve çıkış nedeniyle ilgili  sabah saatlerinde gerekli çalışmalar yapılacak." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...