İstanbul resmen donacak

Düzenleyen:
İstanbul resmen donacak

YAŞAM Haberleri

Türkiye'nin yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının 6-12 derece azalacağı tahmin ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın ülkenin kuzey kesimlerinin, çarşamba gününden itibaren de ülke genelinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi ve hava sıcaklıklarının 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. 

Soğuk havayla birlikte, Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Haftanın ikinci yarısında en yüksek hava sıcaklıklarının, Erzurum'da 1-2, Ankara'da 6-7, İstanbul'da 9-10, İzmir'de 11-12, Antalya ve Adana'da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdun iç kesimlerinde sıfır derece ve altına inmesi bekleniyor. Vatandaşların, ani sıcaklık düşmesinin oluşturabileceği buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

İSTANBUL DONACAK!

İstanbul'da pastırma yazının etkisiyle yüksek seyreden sıcaklıklar Karadeniz üzerinden gelecek soğuk hava sistemiyle birlikte düşecek. İstanbul'da sıcaklıkların 9 ila 10 derece birden düşmesi bekleniyor. Cuma günü İstanbul'da sıcaklık 9 dereceye kadar düşecek. Soğuk havayla birlikte yağış da etkisini gösterecek. Hissedilen sıcaklığın da 5-6 derecelere kadar düşmesi bekleniyor. Birçok ilde kar ve sağanak yağış etkili olacak. Hafta boyunca Doğu Anadolu illerinde etkili olan kar yağışı İstanbul'un kapısına kadar dayanacak.

Perşembe ve cuma günleri Bolu'da kar yağışı bekleniyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...