HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kastamonu'da orman yangını: Köye 150 metre kala söndürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: NTV / AA
Kastamonu'da orman yangını: Köye 150 metre kala söndürüldü
Kastamonu, Orman Yangını, Haber

YAŞAM Haberleri  / NTV / AA

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan orman yangını çıktı. Yerleşim yerine 150 metre kala söndürülen yangında 5 hektar alan zarar gördü.

Kastamonu'da çıkan yangında 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Şahinçatı köyü Okçu Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kastamonu'da orman yangını: Köye 150 metre kala söndürüldü

Köylülerin ihbarı üzerine Kastamonu, Taşköprü, Tosya, Karadere, Hanönü ve Boyabat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Kastamonu ve Taşköprü Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına çevre köylerden vatandaşlar da destek verdi. Okçu Mahallesine 150 metre kala kontrol altına alınan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Köy sakinlerinden Yavuz Yıldız, yangının akşam saatlerinde çıktığını söyleyerek, "Hayvanları otlatmak için gitmiştim.

Kastamonu'da orman yangını: Köye 150 metre kala söndürüldü

Babam telefonla aradı köyün yan tarafından duman çıkıyormuş diye. Gidip baktığımda alevleri gördüm ve itfaiyeye haber verdik. Yangın köye yakın bir alandaydı." dedi.

Çevre köylerden yangın söndürme çalışmalarına katılmak için gelen Sinan Aydoslu ise "Yangın kontrol altına alındı. Geçen haftalarda çok büyük bir yangın oldu bölgemizde. Benzer bir acıyı yaşamamak için elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: NTV / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...