İstanbul'a sağanak uyarısı! Meteoroloji saat verdi

Düzenleyen:
İstanbul'a sağanak uyarısı! Meteoroloji saat verdi

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Haziran 2021 hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun bir kısmında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların özellikle öğleden sonra etkili olacağı öngörülüyor.

Haftanın son günü hava nasıl olacak? Meteoroloji tarafından yapılan son dakika değerlendirmesine göre, yurdun büyük bir kısmında öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların özellikle Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu bölge geneli ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olması bekleniyor. Sabah saatlerinde açık olan havanın öğle saatlerinde bulutlanması ile yağışların başlayacağı öngörülüyor.

DOĞU ANADOLU'DA 6 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Tunceli'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğlen saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Yağışlar ile birlikte hava biraz serinlese de yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredecek.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İstanbul'a sağanak uyarısı! Meteoroloji saat verdi

İstanbul'a sağanak uyarısı! Meteoroloji saat verdi

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 26
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 30
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Samsun: Parçalı bulutlu 23
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 22
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 22
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 34

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...