HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Koronaya yakalanan 7 aylık hamile kadın: Pişmanım, keşke aşı olsaydım

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Koronaya yakalanan 7 aylık hamile kadın: Pişmanım, keşke aşı olsaydım
Hamile Koronavirüs, Manisa, Haber

YAŞAM Haberleri  / İHA

Manisa'da bebeğine bir şey olur korkusuyla Covid-19 aşısı yaptırmayan hamile kadın, doğuma yaklaşık 2,5 ay kala koronavirüse yakalanarak hastaneye kaldırıldı. Sağlığına kavuşan ancak zorlu bir süreç geçirdiğini belirten kadın, "Pişmanım, keşke aşı olsaydım" dedi.

Manisa'nın Gördes ilçesinde yaşayan 7 aylık hamile Meryem Altun, gebeliği esnasında bebeğine bir şey olur korkusuyla Covid-19 aşısı olmak istemedi. Aşı yaptırmayan kadın, koronavirüse yakalanınca Manisa Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Aşı olmadığı için pişman olduğunu dile getiren Altun, kendisi gibi hamile olan hemcinslerine aşı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Sağlık durumu iyiye giden ve taburcu olmaya hazırlanan Altun, zorlu bir süreçten geçtiğini ve aşı olmadığı için pişman olduğunu söyleyerek "Bu hastalığa yakalandık ama şimdi daha iyiyiz. İlk başlarda biraz zorlandık. Aşı olmak istedik ama bebeğimizi riske atmak istemedik. Korktuğumuzdan da aşı olmadık. Bu hale geleceğimizden haberimiz yoktu. Bu yüzden pişmanım. Aşı olunmasını tavsiye ediyorum" dedi.

İZOLASYONDAN ÇIKILMASIYLA POZİTİF SAYISI ARTTI

Hamilelerde eskisine göre daha sık korona pozitif vaka görüldüğünü söyleyen Manisa Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Cihan Baysal, "Başlarda izolasyon işe yarıyordu ancak gebelerin toplumda daha fazla rol alması ve izolasyondan çıkmasıyla birlikte bu grup daha riski hale gelmiş oldu. Pozitif olan gebelerin polikliniklere daha sık başvurduğu, doğumlarda ve acil sezaryen vakalarında daha sık pozitif olarak karşımıza çıktığını görmüş olduk" diye konuştu.

Koronaya yakalanan 7 aylık hamile kadın: Pişmanım, keşke aşı olsaydım

"TÜM KOMPLİKASYONLAR AŞISIZ GEBELERDE"

Koronavirüsten korunmak için geliştirilen aşıların gebelik sürecinde herhangi bir yan etki oluşturmadığına dikkat çeken Uzm. Dr. Baysal, "Ülkemizde olan aşılar aslında gebelik dönemlerinde öncesinde ve sonrasında uygun olarak piyasaya sürüldü. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Gebeliğin herhangi bir döneminde bu aşıların yapılmasının anne ya da bebek sağlığı üzerine bir yan etkisi olmadığı görüldü. Bu sebepten dolayı aslında kendini risk durumunda gören gebelerin bu aşılarla aşılanması uygun olabilir. Pozitif olan gebeler, hayatını kaybedenler, çocuğunu kaybedenler ya da ilk hafta düşüklerin hepsi aşısızdı. Hiç aşılı, aşıları tamamlanmış, tüm dozları tamamlanmış gebelerde bunları görmedik. Tüm gördüğümüz Covid ile ilgili komplikasyonlar aşısız gebelerde" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...