YKS TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? 2018 TYT AYT tercih sonuçları açıklanma tarihii

Düzenleyen:
YKS TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? 2018 TYT AYT tercih sonuçları açıklanma tarihii

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak merakla bekleniyor. 2018 TYT AYT tercih sonuçları tarihi açıklandı mı gibi konular üniversite adayları tarafından son günlerde en çok merak edilen konu. YKS tercih sonuçları açıklanma tarihi belirlendi mi, YKS TYT AYT tercih sonuçları ne zaman açıklanacak gibi konuları internette sıkça araştırıyorlar. ÖSYM 'YKS sonuçları ne zaman açıklanacak' ile ilgili bilgi verdi mi merak ediliyor. Tercihlerini yapan adaylar, üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak diye bekliyor. YKS son dakika bilgileri haberimizde

Üniversite adaylarının en çok merak ettiği konu YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? oldu. 2018 TYT AYT tercih sonuçları tarihi açıklandı mı?Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak diye merak eden üniversite adayları internette yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. YKS TYT AYT tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili tarih verildi mi? Bu sene değişen üniversite sınavı ile ilgili merak edilen birçok konu var. ÖSYM üniversite YKS tercih sonuçları ile illgili açıklama yaptı mı? YKS ek tercihler ne zaman? YKS ek tercih kılavuzu yayınlanacak mı? YKS ile ilgili son dakika bilgileri ve tüm merak edilenler...

YKS tercih sonuçları açıklandı!

YKS tercih sonuçları açıklandı mı soruları devam ediyor. Milyonlarca öğrenci üniversiteye girecek mi girmeyecek mi heyecanşa bekliyor. YKs tercihleri 7- 14 ağustos tarihleri arasında yapılmıştı. YKS sonuçları açıklandı. YKS sonuçların ne zaman açıklanacağını YKS tercih sonuçları öğren linkinden öğrenebilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında alınacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları gerekiyor. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler.

YKS TERCİH SONUÇLARI ne zaman açıklanacak? 2018 TYT AYT tercih sonuçları açıklanma tarihii

YERLEŞEMEYENLER İÇİN SON ŞANS: EK YERLEŞTİRME

Üniversite kontenjanları yayınlanıp, üniversite tercihleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme işlemleri gerçekleştiriliyor. Ek yerleştirme tarihleri yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra belli oluyor. Merkezi yerleştirme kapsamında tercih yaptıktan sonra tercih sonuçlarıyla birlikte bir üniversiteye yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuru yapamıyorlar.

LİSEDEN MEZUN OLMAYANLAR NE YAPACAK?

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak.

Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...