HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İOKBS bursluluk sınavı 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak? (MEB PYBS İOKBS sınav sonucu ekranı)

Düzenleyen: /
İOKBS bursluluk sınavı 2019 sonuçları ne zaman açıklanacak? (MEB PYBS İOKBS sınav sonucu ekranı)
Meb İokbs Sonuçları 2019, Bursluluk Sınavı Sonuçları 2019, Meb Burs Sınavı Sonucu, Burs Sınavı Sonuçları Açıklandı Mı, Bursluluk Sınavı Ne Zaman Açıklanacak, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İOKBS bursluluk sınavı 2019 sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kala öğrenciler ve veliler heyecanla sonuçları bekliyorlar. MEB, bursluluk sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair tarih verdi. Eski adıyla PYBS olan sınav, bir süredir İOKBS adıyla biliniyor. Peki bursluluk sınavı ne zaman açıklanacak? Liseye başlayacak olan öğrencilerin karşılıksız alacağı burs kimlere çıktı? İOKBS burs kriterleri neler? MEB 2019 İOKBS PYBS bursluluk sınavına dair detaylar haberimizde sizlerle...

Liseye başlayacak öğrencilerin ve velilerinin merakla beklediği sınav sonucu İOKBS PYBS ne zaman açıklanacak? Devletten karşılıksız burs alarak lise öğrenimini tamamlamak isteyen öğrenciler, 2019 bursluluk sınacı İOKBS'ye girmişti. Peki bursluluk sınavı sonuçları 2019, iokbs sonuçları öğren, burs sınavı sonuçları açıklandı mı gibi soruların cevabı ne zaman alınacak? 

BURSLULUK SINAVIYLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE BURS ÜCRETLERİ NE KADAR? İOKBS BURS ÜCRETİ ÖĞREN

Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir. Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır. Burs ücreti her ay 260,40 liradır.

Bursluluğa hak kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmi okul müdürlükleri tarafından yapılacak, öğrenci kayıtlarıyla beraber başlayacaktır.

BURSLULUK HAKKI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...