2020 Lise taban puanları, LGS-MEB lise taban puanları 2020, LGS yüzdelik dilim HESAPLAMA 2020

Düzenleyen:
2020 Lise taban puanları, LGS-MEB lise taban puanları 2020, LGS yüzdelik dilim HESAPLAMA 2020

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2020 Lise taban puanları, LGS-MEB lise taban puanları 2020, LGS yüzdelik dilim HESAPLAMA 2020,LGS yüzdelik dilim HESAPLAMA, lgs-meb lise taban puanları, Fen Lisesi taban puanı 2020, 2020 LGS taban puanları, LGS taban puanları 2020, Lise Taban Puanları 2020, MEB lise taban puanları, Hangi liseye gidebilirim, yüzdelik dilim hesaplama, MEB LGS kontenjanları 2020, lise kontenjanları, 2020 LGS kontenjanları... LGS sonuçlarının erişme açılması ile bugün tercih kılavuzu da yayınlanacak. Binlerce genç lise tercihleri konusunda heyecan ve merakla araştırmaya başladı. 2020 LGS lise taban puanları, kontenjanlar ve yüzdelik dilimleri hakkında merak edilenleri haberimizde derledik. İşte detaylar...

2020 Lise taban puanları, LGS-MEB lise taban puanları 2020, LGS yüzdelik dilim HESAPLAMA 2020,LGS yüzdelik dilim HESAPLAMA, lgs-meb lise taban puanları, Fen Lisesi taban puanı 2020, 2020 LGS taban puanları, LGS taban puanları 2020, Lise Taban Puanları 2020, MEB lise taban puanları, Hangi liseye gidebilirim, yüzdelik dilim hesaplama, MEB LGS kontenjanları 2020, lise kontenjanları, 2020 LGS kontenjanları...

LGS sonuçlarının erişme açılması ile bugün tercih kılavuzu da yayınlanacak. Binlerce genç lise tercihleri konusunda heyecan ve merakla araştırmaya başladı. 2020 LGS lise taban puanları, kontenjanlar ve yüzdelik dilimleri hakkında merak edilenleri haberimizde derledik. İşte detaylar...

Lise taban puanları, tercih tarihlerinin başlaması ile beraber belli oluyor. Öğrenciler kendi puanlarına ve okulların açıklanan puanlarına bakarak tercih işlemlerini gerçekleştiriyorlar. 

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR? 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, ‘Sınav sonrasında hiçbir soru iptali olmadı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, aynı gün yayımlanacak Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek.’ dedi. Sonuçlar 16 Temmuz’da erişime açılacak. Geçtiğimiz yıl adaylar, ‘Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar’ ekranından en fazla beş, ‘Pansiyonlu Okullar’ tercih ekranından da en fazla beş olmak üzere toplamda 15 lise tercihinde bulunabildiler. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından e-Okul üzerinden veya herhangi bir ortaokul, imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabildi. Tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatıldı.

Geçtiğimiz yıl MEB, LGS kapsamında tercih yapacak öğrenciler için ilk kez bir tercih robotu hazırladı.Tercih rehberi, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı. Öğrenciler bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebildiler.

Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2018’e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabildi. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları için hazırlanan tercih rehberinde ise öğrencinin kayıt bölgesindeki okullar listelenebiliyordu.

LİSE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 
Lise taban puanları, tercih tarihlerinin başlaması ile beraber belli oluyor. Öğrenciler kendi puanlarına ve okulların açıklanan puanlarına bakarak tercih işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Henüz 2020 lise puanları açıklanmadı.

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...