UEFA, Euro 2020 başvurularını kabul etti

/ Kaynak: CHA
UEFA, Euro 2020 başvurularını kabul etti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

UEFA, EURO 2020'ye ev sahipliği yapacak 13 şehir ve bu şehirlerin hangi müsabakalara ev sahipliği yapacağını 25 Eylül 2014'te açıklayacak.

UEFA'nın açıklamasına göre, 24 takımın katılacağı EURO 2020'ye ev sahipliği yapmak isteyen 32 üye federasyon, kurallar gereği 3 adet grup maçı ve 1 adet 2. Tur veya çeyrek final maçı paketi ile 2 yarı final ve final müsabakasını düzenlemek için aday olabiliyor. Federasyonlar, her iki paket için de başvuruda bulunabiliyor. Bu federasyonlar, maçların her şehir için sadece 1 stadyumda oynanması şartı ile bu iki pakette 1 ya da 2 farklı şehirle de aday olabiliyor. Müracaatta bulunan federasyonların, UEFA'ya adaylık dosyalarını teslim etmeleri için son tarih ise 25 Nisan 2014. Federasyonlar, bu tarihe kadar EURO 2020 için başvuruda bulundukları şehri de değiştirebiliyor. (Ermenistan), Bakü (Azerbaycan), Minsk (Belarus), Brüksel (Belçika), Sofya (Bulgaristan), Zagreb (Hırvatistan), Prag (Çek Cumhuriyeti), Kopenhag (Danimarka), Londra (İngiltere), Helsinki (Finlandiya), Lyon (Fransa), Üsküp (Makedonya), Münih (Almanya), Atina (Yunanistan), Budapeşte (Macaristan), Kudüs (İsrail), Roma ve Milano (İtalya), Astana (Kazakistan), Amsterdam (Hollanda), Varşova ve Chorzow (Polonya), Lizbon ve Porto (Portekiz), Dublin (İrlanda Cum.), Bükreş (Romanya), St. Petersburg (Rusya), Glasgow (İskoçya), Belgrad (Sırbistan), Madrid, Barcelona, Bilbao ve Valencia (İspanya), Solna (İsveç), Basel (İsviçre), Kiev ve Donetsk (Ukrayna), Cardiff (Galler).





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...