Antakya yöresine ait olan, kırmızı mercimeğin kaynatılmasıyla yapılan mahluta çorbası leziz, besleyici ve iç ısıtan pratik bir tarif. Farklı çorba tarifleri arayanlar için mahluta çorbası vazgeçilmez olmaya aday. “Mahluta çorbası tarifi” , “Mahluta çorbası hangi yöreye ait” , “Mahluta çorbası nasıl yapılır?” gibi sorular şu sıralar arama motorları üzerinden sıklıkla aranır oldu. İşte merak edenler için mahluta çorbasının tarifi…

MAHLUTA ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 adet havuç
1 adet soğan
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt

Ekşili sosu için:

4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı salça
1’er çay kaşığı nane, pulbiber, kimyon

MAHLUTA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Soğanı küçük küçük doğrayıp geniş bir tencereye alın, biraz yağ ekleyerek kavurun.

Üzerine rendelediğiniz havuçları ilave edin.

Mercimek, bulgur ve pirinci süzgece alıp yıkayın. Ardından tencereye ekleyin.

Suyunu koyup tuz atın. İçerisindeki bakliyatlar pişmeye yakın olana kadar kaynatın.

Farklı bir kapta terbiye için gerekli malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş çorbanın içerisine ilave edin. Blender ile çorbanın içindeki malzemeleri dişe gelecek şekilde çok az ezin.

Ekşili sos için küçük bir kapta yağı kızdırıp salçayı kavurun. Nar ekşisi ve baharatları koyup karıştırın.

Sosu çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.

Sıcak olarak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

Görüntüsü de tadı da nefis: Pideli Arnavut paça tarifi! Bir tabak asla yetmeyecek Görüntüsü de tadı da nefis: Pideli Arnavut paça tarifi! Bir tabak asla yetmeyecek Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında ‘pideli Arnavut paçası’ yapıldı. Programda yer alan gelinler pideli Arnavut paçası yapmak için hünerlerini sergiledi. Bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Pideli Arnavut paçası için gerekli malzemeler neler? Enfes sunumuyla sofralarınıza konuk olacak, Arnavut mutfağının sevilen yemeklerinden olan tarifi sizler için derledik.
Bir yiyen bir daha istiyor! Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Üstü nar gibi kızaran şenlik böreği tarifi Bir yiyen bir daha istiyor! Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Üstü nar gibi kızaran şenlik böreği tarifi Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında bugün de kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan gelinler şenlik böreği yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki kıymalı, peynirli, patatesli harçla hazırlanan şenlik böreği nasıl yapılır? Şenlik böreği için gerekli malzemeler neler? İşte hem görüntüsü hem de tadıyla damakları şenlendiren şenlik böreğini için malzemeler ve yapılış aşamaları…
Üzerine yoğurtla tadına doyum olmuyor! Tüm püf noktalarıyla kıymalı lahana sarma tarifi Üzerine yoğurtla tadına doyum olmuyor! Tüm püf noktalarıyla kıymalı lahana sarma tarifi Lahanayla yapılan yemeklerin başında lahana sarması geliyor. Özellikle etli olanı hem doyurucu hem de lezzetli. Üzerine yoğurt dökünce tadına doyum olmuyor, bir tabak yiyen bir daha istiyor. Peki, lahana sarması nasıl yapılır? Lahana sarması nasıl sarılır? İşte tüm püf noktalarıyla, üstelik çok da uğraşmadan yapabileceğiniz kıymalı lahana sarması tarifi…