Tarhana ve pekmez soslu tavuk tarifi

Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk tarifi için tıklayınız.
Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Malzemeler:
gt; 2 adet tavuk göğsü
gt; 3 yemek kaşığı kuru tarhana
gt; 1 yemek kaşığı pekmez
gt; 2 yemek kaşığı soya sosu
gt; 1 yemek kaşığı zeytinyağı
gt; Tuz ve karabiber
Tarhana ve Pekmez Soslu Tavuk Hazırlanışı:
Tavukları iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tüm malzemeyi tavuklara ekleyip iyice harmanlayıp en az bir saat ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin. Marine edilmiş tavukları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirip dilediğiniz şekilde servis edin.