Kadayıf dolması sınırlarını aştı...

Osmanlı Devleti döneminde padişah sofralarının baş tacı olarak tüketilen kadayıf dolması, ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısını oluşturuyor
Kentte ramazan dolayısıyla kadayıf üretim ve tatlı yapım yerlerinde yoğunluk yaşanıyor. Enerji verdiği ve tok tuttuğu bilinen kadayıf dolması, ramazan ayı boyunca sık tüketiliyor. Farklı illerde yaşayan Erzurumluların da ramazanda kadayıf dolması tüketebilmesi için internet üzerinden siparişler alınarak, kargo aracılığıyla ulaştırılıyor. Kadayıf ustası Muammer Tanhaş, "Ramazanda yoğunluğumuz üç katına çıkıyor. Normal günlerde üç bin tane satıyorsak, ramazanda 8, 9 bin tane satıyoruz. Erzurum'da tüketilen kadayıf dolması bin 500, 2 bini geçmez ancak şehir dışına 6, 7 bin adet kadayıf dolması gönderiyoruz" dedi.