Türkiye’nin tezlerini uluslararası medyada anlatmak

A -
A +
2015 yılının başından beri Türkiye, Amerika’ya “Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurdurmayacağız” diyor. Tayyip Erdoğan 26 Haziran 2015’te şöyle bir tweet attı:
“Tüm dünyaya sesleniyorum: Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”
Yani bir YPG/PKK devleti kurdurmayacağız sözü ağızdan yeni çıkan bir laf değil. Tam 4 yıldır söyleniyor resmî ağızlardan. Ama kimse oralı değil. Suriye’de bizim kaygımız Kürtler asla değil. Amerikalı askerlerin YPG’yi eğittiğini, onlara silah verdiğini herkes biliyor.
Şimdi deniyor ki; Barış Pınarı Harekâtı’yla Türkiye yalnız kaldı. Dünyada Katar, Somali ve Azerbaycan dışında kimse destek vermiyor. Bu önermenin bazı açmazları var. PKK, YPG hem Amerika hem de AB’ye göre terör örgütü. Uluslararası kurumlar da bunu kabul etmiş. Amerika DEAŞ’ı yenmiş, bir kısmını esir almış.
Bütün bunlara rağmen hâlâ silah vermeye devam etti. Türkiye şimdi bu oyunu bozdu. Zaten bozduğu için Batı blokunda kıyamet kopuyor. Batı medyasında kıyamet kopuyor. Her an, her saniye onlarca haber giriyorlar. Haberleri takip etmek neredeyse zorlaştı...
Efendim, neymiş Türkiye tezlerini Batı’ya anlatamıyormuş. Nasıl anlatsın ki? Gülnur Aybet akıcı İngilizce ile konuşuyor. İbrahim Kalın yabancı medyaya konuşuyor. Kim çıkarsa çıksın, kim konuşursa konuşsun yabancı medya ve Batı anlamayacaktır. Orhan Pamuk, Türkiye lehine demeç verse, Daron Acemoğlu CNN’de 24 saat konuşsa gene olmaz. Çünkü Batı’nın derdi Türkiye ve tezlerini anlamak değil, kendi fikrini empoze etmek...
DEAŞ terör örgütü olduğunda kıyamet koparan Amerika, iş PKK’ya gelince oralı olmuyor. Kendi terör örgütü için kıyamet koparıyor ama başka ülkenin uğraştığı terör örgütü olunca görmezden geliyor. O yüzden empati yapması gereken Batı’nın ta kendisi. Türkiye’yi anlamaya çalışsalar hiç fena olmayacak.
Değil CNN, BBC, Hollywood komple bize çalışsa Batı gene anlamayacak. Hiçbir zaman da anlamadılar. Türkiye, tezlerinde haklıdır. Batı anlasın ya da anlamasın. Sonuna kadar da gidecektir. Batı bunu er ya da geç anlayacaktır...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN İKİNCİ YAZISI 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.