Bu yanlışlara gerek yok

A -
A +
Türkiye yeni sisteme alışmaya çalışıyor. Bir yandan da yeni sistemin sorunları çözülsün diye bazı ayarlar yapılıyor. Milletvekilleri bakanlara ulaşamamaktan şikâyet etmişti. Başka bazı sıkıntılar da var. Hükûmet bunları aşmak için var gücüyle çalışıyor. 
Öte yandan Batı medyası da klasik laflarına devam ediyor. Türkiye bir FETÖ’cüyü istediğinde bile hemen medya özgürlüğünden dem vuruyorlar. 15 Temmuz’un içinde yer almış Adil Öksüz gibi isimlerin iadesi istendiğinde bile demokrasi ve özgürlük vurgusu yapıyorlar. 
Batı elbette haklı değil ama son yaşanan iki olay pek hoş olmadı. Bunlardan biri pazar günü eşiyle Almanya’ya uçacakken pasaportuna el konulan Hasan Cemal’in durumuydu. Hasan Cemal, Gezi teröründen beri süreci iyi okuyamamış, 17-25’te tavır alamamış, PKK’nın masayı devirmesine ses edememiş bir isim. Aslında “medeni bir ölüydü.” Yaşayıp yaşamadığını Türkiye’de çok az kişi merak ediyordur.
Hasan Cemal’in pasaportuna el koymak doğru değildi. Kaçsa elli kere kaçardı. Hasan Cemal’i ben dâhil çok kişi eleştirdi, gene eleştireceğiz. Neticede Cemal herkesin bildiği bir isim. Allah’tan pazartesi günü yurt dışı yasağı kaldırıldı ve pasaportu iade edildi. Şimdi durduk yere Batı medyası bu olayı kullanacaktır. Benim için önemli olan Türkiye’nin çıkarı. Ve bu olay Türkiye’nin çıkarına olmamıştır. Ne ilginçtir Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök dışında kimse Cemal’in pasaportuna el konmasına ses çıkarmadı...
İkinci olay ise Youtube’da kendi kanalında fantastik yorumlar yapan Evren Devrim Zelyut’un pazartesi günü terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınmasıydı. Ben bir iki videosunu izledim Zelyut’un. Bazı videolarını gülmek için izlersiniz. 
Gözaltına alınma sebebi ise “Reis'e 2020'de 3 darbe vurulacak!” isimli videosu. Darbeden kastı ise “ekonomi, Babacan, Trump.” Belli ki videoyu kimse izlememiş. İhbar üzerine alınmış. Terörle mücadele birimlerinin daha ciddi işleri var. Ülkemizin güvenlik bürokratları terörle var güçleriyle mücadele ediyorlar. Böyle absürt bir konudan dolayı hem güvenlik bürokratlarını meşgul etmek hem de Devrim Zelyut’u gözaltına almak hoş olmamış. Nitekim serbest bırakılmış. 
Evren Devrim Zelyut başka videolarında, “AK Parti yüzde 25’e düşecek”, “Döviz uçacak” gibi muhalif kitleyi morfinleyecek şeyler söylüyor. Gülünüp eğlenilecek videolar bunlar. Bu gereksiz gözaltından sonra videoları daha çok izlenirse kimse şaşırmasın... 
Neticede Hasan Cemal’in pasaportuna el konması hem de Devrim Zelyut’un terörle mücadele ekiplerince gözaltına alınması ülkenin yararına değil. Ben Türkiye’nin çıkarına bakarım. Önemli olan da o.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI- CHP niye dava açmıyor?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.