Üç kritik FETÖ’cü ve Orhan İnandı

A -
A +
2023’e giden yolun kolay olmayacağı muhakkak. Şimdiden muhalifler ve aparatları sert dalmaya başladılar bile. Yalanlar, iftiralar havada uçuşuyor. 17-25 Aralık’takine benzer bir hava oluşturmaya çalışıyorlar.
Çoğu zaman algılar başarısız oluyor ama çamur at izi kalsın yöntemini uyguluyorlar. Medyalarının hâli ortada. 
Tüm bu süreç içerisinde üç kritik FETÖ’cü yakalandı... Bir tanesi İzmir’in Karabağlar ilçesinde yakalanan Munise Gülen. Diğeri Uzak Doğu’dan MİT’in paketlediği Selahattin Gülen. Sonuncusu da Kırgızistan’dan gene MİT’in paketlediği Orhan İnandı... 
FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı,  Millî İstihbarat Teşkilatı tarafından yurt dışında gerçekleştirilen bir operasyon sonucu yakalanarak Türkiye’ye getirildi.
İnandı, FETÖ’nün 2001 yılından bu yana Kırgızistan Sorumlusu olarak faaliyet yürütmekteydi. 2017 yılında ise örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatı ile hem Kırgızistan hem de Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’ı içerisine alan bölgenin genel sorumlusu olmuştur.
Kırgızistan’da bulunduğu süreç içerisinde sık sık FETÖ elebaşının Pensilvanya’daki karargahına ziyaretler gerçekleştiren Orhan İnandı, son olarak Mart 2021 ayı içerisinde karargâha giderek talimat almıştır. Örgütün üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan, Naci Tosun, Barbaros Kocakurt gibi isimler ile de irtibatlıdır.
FETÖ’nün kripto haberleşme programı ByLock kullancısı olan Orhan İnandı, Pensilvanya’dan ByLock vasıtasıyla aldığı talimatlar doğrultusunda örgütün Türkiye’den kaçan firari unsurlarının Kırgızistan’da barınmasını sağlamıştı.  
Aralarında Mustafa Özcan ile Bank Asya Eski Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik’in de bulunduğu 25 üst düzey FETÖ mensubuna yasa dışı yollardan Kırgızistan pasaportu temin etmiştir.
Türkiye’de bulunduğu ve örgütsel faaliyet içerisinde yer aldığı 1985-1995 yılları arasında FETÖ mahrem yapılanmasında da görev alan Orhan İnandı mezkûr dönemde ev sorumlusu, belletmen, müdür, eğitim danışmanı pozisyonlarında da terör örgütüne hizmet etmiş, Bekir Ünal ve Sait Aksoy isimli örgüt yöneticilerine bağlı olarak faaliyet göstermiştir.  
Ankara’da bulunduğu söz konusu dönemde Adil Öksüz ile de örgüt evlerinde yapılan toplantılarda bir araya gelmiştir. 
Orhan İnandı, örgütün devleti içinden kemiren “mahrem yapısının” en tepedeki yöneticileri ile ilişkili biçimde bu yapının yönlendirilmesine hizmet etmiştir. Bu şahıs FETÖ’nün kirli parasını Orta Asya’da işletmiş, zehirlediği beyinleri örgütün karanlık ajandasına alet etmiş biri.  
Türk Devleti’nin itibarını istismar ederek Orta Asya’da Türkiye Cumhuriyeti aleyhine faaliyetler yürütmüştür.
İnandı'nın 2019 yılında Kırgız Müslümanlar Kurulu'nun düzenlediği bir iftara Türkiye Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat ile birlikte çağırılması bir diplomatik krize yol açmış, Büyükelçi Fırat bu durumu fark edince "Buraya FETÖ'nün başını nasıl çağırıyorsunuz? Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtacaksınız. Ya Türkiye'yi ya da terör örgütünü seçersiniz. Benim için müftülük bitmiştir. Bu insan Müslüman değil. Ben şimdi Cumhurbaşkanı'na söyleyeceğim" diyerek mekânı terk etmişti. (BBC Türkçe)
Türkiye bu zorlu süreçte önemli işler yapmaya devam ediyor. MİT’i de tebrik etmek lazım.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.