Fırtına

A -
A +

 

Ulu çamlar fırtınalı diyarlarda yetişir. 
                                             Cemil Meriç

Geçtiğimiz hafta Türkiye şiddetli lodosun etkisi altında kaldı. Birçok şehirde fırtınanın etkisi ile çatılar uçtu, direkler devrildi, tekneler battı, yaralanan hatta hayatını kaybedenler oldu…

İnsan da dünya gibi; içinde yüzlerce fırtına kopar ama herkes kendi yaşadığını bilir.

Hayat denilen seyrüsefer sırasında kimilerinin saçlarını okşayan yel, bazılarına feci kasırga olur… Her şey geminin büyüklüğüne ve yelkenlerin sağlamlığına bağlıdır.

Fırtınalı karanlık günlerde ayakta sağlam durmak için insanlar güneşli düşüncelere ihtiyaç duyarlar!

Bazen, fırtınalar iyi gelir insana. Tekneni biraz yıpratır ama güvertende hiç pislik kalmaz…

İnsan sevdiği denizin fırtınalarını da göğüsler.

Fırtına meyvelerin vaktinden evvel olgunlaşmalarından ziyade ‘kurtlanmış olanları’ düşürür.

Fırtına senin düşmanın değildir orada olduğunu bile bilmez! Senin düşmanın fırtınaya hazırlıksız oluşundur…

Yapraklar sararıyorsa bunda şikâyet edecek ne var? Bırak düşsünler ve gitsinler. Hatta onların altına sert bir rüzgâr üfle. Üfle de bütün sararmış ve solmuşlar senden daha çabuk uzaklaşsınlar. (Friedrich Nietzsche)

Rüzgârın yönünü değiştiremiyorsanız, yelkenlerinizi değiştirin. Çünkü dünya sizin karşılaştığınız fırtınalarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştırmadığınızla ilgilenir.

Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgâr tayin eder. (Alparslan Türkeş)

İstikrarlı bir hava bir hediyedir pembe hayatın tadını çıkarabilirsin fırtınalı hava bir hediyedir gerçek hayatı öğrenebilirsin! İyi ve kötü her ikisi de hediyedirler!

Arzularınız rüzgâra benzer. Rüzgâr yeterli olduğunda yelkenliyi hareket ettirir, ama fırtına çıktığı zaman yelkenli batabilir. (Voltaire)

Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun; martı sevdiği denizden asla vazgeçmez.
Sen kasırgalara dayanmışsın, rüzgarla mı yıkılacaksın. Başka çaren yok yüreğim, dosta düşmana karşı ayakta kalacaksın. (Can Yücel)

Hani içiniz de fırtınalar koparken dışarıya günlük güneşlik havası veriyorsunuz ya, yapmayın. Bırakın hak eden fırtınadan nasibini alsın…

Fırtınanın gücü ne olursa olsun eğer yağmura saygın varsa, seni bekleyen bir gökkuşağı mutlaka vardır…

Fırtınanın kapınıza attığı konuklara iyi davranın. (Horatius)

Mahzun gönül! Sükût et! Güneş bulutlar arasında neşr-i envar eder. Şikâyeti bırak! Senin bahtın da herkesin bahtı gibidir! Her hayatta fırtına saatleri, kederli, mazlum günler olmak gerek... (Peyami Safa)

 

Ninem diyor ki: Ağır taşı ne sel alır ne yel.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.