Bir Pepe var bir de Çakır

A -
A +

"Pepe ne büyük futbolcu olduğunu dün iki ölü pozisyonda gösterdi. İlkinde yürek hoplattı ikincisinde Beşiktaş’ı rahatlattı. "

Skoru bırakın... Çıkarın Pepe’yi, şampiyonun görün gerçek halini... Şenol Güneş tartışmasız bu ligin en saygı gören teknik direktörü ancak şu an kafası karışık ve şampiyon da henüz lige hazır değil, Antalyaspor mücadelesi bunu net olarak ortaya koydu. 
Şöyle ki; Beşiktaş maça 4-2-3-1 düzeninde başladı ancak topla her çıkışta Oğuzhan’ı öne atıp, tek ön liberoya dönerek 4-4-2’ye geçiş yaptı. Sistem değişikliği ile amaçlanan Cenk ve Talisca yada Babel ile önde baskı kurarak Antalyaspor savunmasını hataya zorlamaktı. Bu hamle doğru gibi görünen ama aslında takımın kimyasını bozan çok riskli bir tercihti. Eğer Antalyaspor’un yerinde bir başka takım olsa Beşiktaş dün gece inanın kazanamazdı. Rıza Çalımbay, ilk yarı Quaresma’ya Sakıp ve Cenk’e Diego ile adam adama markaj uygulatınca Beşiktaş’ın sadece hücum girişimleri önlemekle kalmadı, takım savunmasını da sarstı. Ancak bu demode markaj, bütün maçı taşıyamazdı, taşımadı da. Eğer Caner’in bütün Antalya savunmasını uyutan asistinde Pepe’nin o tecrübe, zekâ ve ustalık dolu vuruşu olmasa Beşiktaşlılar bugün ne Cenk’in penaltısını konuşuyor olurlardı ne galibiyeti. Negredo ve Lens’le neden başlanmadığını sorguluyor olurlardı. Ama 6 maçlık kazanmanın verdiği psikolojiyle lige başlamak da hiç kolay değil. 
Hadi Medel’in lisansı yetişmedi, peki neden Negredo ve Lens oynamaz ki? 

MAÇIN ADAMI: PEPE
Yaptıklarıyla yetinmeyen çok özel biri. Lider kişiliği ile Beşiktaş’a ‘ileri taşıyan’ dünya yıldızı.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.