Sen neymişsin Babel!

A -
A +

Kafaları yönetmek mi daha zor yoksa kalpleri yönetmek mi? İşte Beşiktaş’ın başarısındaki temel sır bence bu soruda saklı.
Babel’in yıldızlaştığı gecenin sırrı mı?
Yoksa?
Düşünün; bir hafta öncesi Kayseri deplasmanında beraberliği kurtarmakta bile zorlanan takım dün gece Osmanlıspor önünde şahlanıyor. Bu kadar kısa bir sürede bu değişim nasıl başarılır?
H H H
Bence farklılığın iki sebebi var. Birincisi Galatasaray’ın bozguna uğrayıp liderliği bırakmasının Beşiktaş üzerindeki itici güç etkisi.
Diğeri ise Şenol Güneş’in Cenk, Tolgay ve Oğuzhan’ı dinlendirip, 10 yabancıyla başladığı maçtaki (Medel, Negredo, Talisca) rotasyonu ve takımdaki oynayan oynamayan bütün futbolcuların teknik adama olan sarsılmaz inanmışlığı.
Bu tür hamleler, Galatasaray’ın kimyasını bozarken, Beşiktaş’ı çelik gibi yapıyor.
H H H
Bence Beşiktaş’ı büyük takım yapan da bu. Yani; inançların derinliği, heveslerin yüksekliği ve de görüş genişliği.  
Babel’in golcü özelliğini öne çıkaran takım oyunu, Quaresma ve Adriano’nun müthiş asistleri, Gökhan Gönül’ün sağ kanadı saat gibi tıkır tıkır işletişi.
Atiba ve Medel’in altıpasa orta olarak hücuma verdiği inanılmaz desteklemesi dün gecenin Beşiktaş adına farkı getiren güzellikleriydi.
H H H
Ancak unutulmamalı ki, zirvede rüzgârlar sert eser. Diyeceğim, yüksekte yer tutanların garantisi ayağı yere basanlar kadar sağlam değildir.

MAÇIN ADAMI: Ryan Babel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.