Q7’siz Kartal kanatsız kuş mu?

A -
A +

Avcı’nın ustalığı, G.Saray’ın puan Kasımpaşa’nın maç kaybettiği haftada Güneş’i fena söndürdü ve Beşiktaş liderlik fırsatını altın tepsi içinde Başakşehir’e sundu. Şimdi, Başakşehir’i alkışlama zamanı!
Gole gelince; Beşiktaş’ın orta sahası nerede? Atiba-Medel ne iş yapar? Ya kaleci Karius, sirkte bile yemezler o golü?
Hayda! Maçın hakemi Halis Özkahya, Elia’nın golü için VAR’a gitmez mi?   
O da ne? VAR’dan gelen karar, Başakşehir’in 6. dakikadaki golü iptal, gerekçe “ofsayt”.
İnsan “Adalet mi bu? Visca’nın emeğine, Elia’nın becerisine, ezber edilmiş taktik anlayışa yazık değil mi?” diye vicdan yapmak istiyor ama yapamıyor.
Niye?  
Başta Abdullah Avcı olmak üzere bütün Başakşehirliler sorumluluk sahibi insanın ciddiyeti içinde VAR’ın kararına saygılı da ondan. Ne itiraz eden var ne çamura yatan ne de el kol işaretiyle hakemi taciz eden var. Bu kadar nezih!
İşte futbol, işte fair-play.
Hem de “Attık, yine atarız!” öz güveni içinde bütün güçleriyle maça odaklanıyor Avcı’nın talebeleri.
Sonuç mu? 12 dakika sonra bu defa kornerden gelen topa Epureanu demarke vaziyette vurup, ilk golün kopyasını gol yapıyor. Tebrikler!  
İşte futbol adamlığı, kurallara uyum ve toplam kalite bu. Helal olsun bu liderlik ruhunu futbolumuza armağan eden Göksel Gümüşdağ ve ekibine…
İtiraf edelim…
Başakşehir’de futbol aklı, rakip analizi on numara. Beşiktaş mı? Ne siz sorun ne ben söyleyeyim… Quaresma’sız Kartal, kanatsız kuş mu, yahu? Koca Beşiktaş tek adamdan mı ibaret, nerede sistem oyunu? Babel, Ljajic ve Lens buhar olmuş. Soruyorum size bu futbol ile liderlik şansını yeniden yakalayabilirler mi, siyah-beyazlılar, zor. Hem de çok zor!

MAÇIN ADAMI: Visca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.