Ağla Kartal’ım!

A -
A +

İşler kötü gidince arkası çorap söküğü gibi gelirmiş. Artık Beşiktaş için Avrupa hayal...

Ne sıkıcı bir mücadeleydi, pardon maçtı öyle... Yazık, Beşiktaş bu olamaz! Siyah-beyaz forma içindekiler Beşiktaş’ın oyuncuları olamaz. Nereye gitti; Güneş’in patlattığı takım? Geçelim.
Wolverhampton maçı öncesi Ahmet Çebi ile kısa da olsa sohbet ettim. “Aday mısınız?” dedim.
Öğrendim ki, Pazartesi’ni bekliyor... Oysa Beşiktaş’ın beklemeye tahammülü yok, ne olacaksa bir an önce olmalı. Zira sahipsizlik fena, tribünler boşalmış, takım darmadağın.
Şu hale bakın... Son dakika şoku, Burak Yılmaz. Onu ilk on birde beklerken kadroda dahi olmadığını öğrendik. Sakat mı, hayır hazır değilmiş beyefendi. Ne demekse bu?
Sadece o mu, ideal kadrodan Gökhan, Atiba, N’Koudou ve Oğuzhan da yok. Karşı taraf da eksik ama Beşiktaş kadar değil.
Tabii Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’a oynatmak istediği oyun da haliyle tümüyle değişiverdi.
Takım 4-3-3 düzeninde sahaya yerleşirken sağ bekte Douglas, sol bekte Rebocha, Atiba’nın yerinde Muhammed Elneny, N’Koudou’nun yerinde ise sol açık olarak Caner vardı, sağ açıktaki Lens ile birlikte güya Güven’e top taşısınlar, diye. Ne gezer, takımda bir akortsuzluk, bir dağınıklık ve isteksizlik var ki, çözmek mümkün değil. Ljajic ise mumla arattı, kendini.
Bunun anlamı nedir derseniz, kanaatim şu; bu asla oyuncu planlaması olamaz, olsa olsa bir iç hesaplaşmadır.
Daha açık söyleyeyim bu “giyotinin ucundaki Avcı’nın elindeki bütün kozları kullanıp postu kurtarma çabası” diye düşünürken forvetteki Güven de belini tutarak “sakatım” diye kenara gelmez mi?
Dondum kaldım, bu bir teknik adam için ne şanssızlıktır? Son çare Abdullah Hoca, “Hadi evladım, beni mahcup etme” diye Umut’u sürdü sahaya, başka ne yapabilirdi ki? Doğrusu da buydu ama yeterli değildi. Yine de o Umut ileri geri inanılmaz çalıştı ilk yarı biterken bir de pozisyon kaçırdı ki, hırsından çimleri dövdü. Avcı’nın istediği de buydu, futbolcu yüreğini ortaya koyacak ama nerde o futbolcu?
Kenar yönetiminin etkisi Cutreno değişikliğidir ki, bütün Beşiktaş savunması onunla uğraşırken Boly savunmadan geldi, golü attı.

MAÇIN ADAMI: Esprito Santo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.