Atiba'nın oyun aklı kazandırdı

A -
A +

Arda Kardeşler'e biri "Diyagonal"i anlatsın... Beşiktaş'a G.Saray derbisi öncesi moral depolarken Atiba müthişti.

Dişe diş, korakor bir mücadeleydi Beşiktaş-A.Gücü maçı. İnanılmaz keyif aldım.            
Beşiktaş daima böyle oynamalı diye düşündüm. Maçın büyük bir bölümünde oyunu forse eden bu Beşiktaş, Galatasaray'ı derbi de çok zorlar.  Maçın kilit adamı Atiba'ya bayıldım.
Onun akıl oyunu, sağ bekteki Lens'in Boyd'la bu kanada getirdiği canlılık, dinamizm, tempo ve Burak'ın kaleciyi ters köşeye yatıran penaltı golü ile Ljajic'in füzesi Beşiktaş'a değişik bir hava kattı.
Ayrıca forvet arkasında Boateng'in Burak'la kurduğu pas ağı "büyük takım" çalışmasının Beşiktaş adına başarılı bir mühendislik örneğiydi.
Bu artıları şimdi kime yazmalı, Sergen Yalçın'a mı yoksa "Büyük takım" havasına giren Beşiktaş'ın coşkulu, arzulu ve disiplinli oyununa mı?
Net olan bir şey var; o da tercihini tecrübelilerden yana kullanan Sergen Hoca'nın Beşiktaş'a oynatmak istediği 4-2-3-1 sisteminin artık netleşmiş ve oyuncuların oturmuş olması.
"Doğru yer alma" adına Burak'ın önünde durarak Beşiktaş'ı golden eden Arda Kardeşler'e tavsiyem "diyagonal" dersini daha çok çalışması.
Ankaragücü maçı kaybetti ama Mustafa Reşit Akçay'ı böyle dirençli bir takım ortaya çıkardığı için kutluyorum. Orgill biraz becerikli olsa maç 2-2 de bitebilirdi. 

MAÇIN ADAMI: Atiba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.