Büyük balık kaçtı

A -
A +

Konya destanlaştı... Trabzonspor 36 yıl sonra bu sezon ayağına gelen şansı kullanamadı... Geçmiş olsun! 

Tebrikler Başakşehir. İnanmak başarmanın yarısıdır” derler? Trabzonspor şampiyonluğu kaçırdıysa sebebi eline geçen fırsatları değerlendirememesidir... Yazık!
Soruyorum size Ahmet Ağaoğlu sezon başı Trabzonspor’un bu kadar iddialı olabileceğine inanıyor muydu, keşke “evet” diyebilseydim.   
İnanmış olsa, her şey iyiyken teknik adam değişikliğine gider miydi?
Geçelim dün gece kaçan fırsatı düşünürken Ekuban, Sörloth ve Novak gibi ustalara acıdım. 
Mesela geceye adını yazdıran adam Alexander Sörloth... Fizik mükemmel... Teknik harika...  Bitirici vuruşlar müthiş... 
Böyle bir golcü Galatasaray ya da Fenerbahçe’de olsa bu lig nasıl biterdi? 
Kimse kusura bakmasın... Teknik direktör Hüseyin Cimşir iyi niyetli, çalışkan ve fedakâr ama baskı altında bocalıyor, saha içi zaafı çözemiyor. Temel problem bu... 
Söyleyin şampiyonluğa oynayan takımın savunması sürekli değişir mi, değişiyor. Bajic’in attığı o beraberlik golüne dikkat edin, zaafı anlarsınız.
Bir adama dikkat çekmek istiyorum... Ekuban, ayağının dışıyla gol makinesi Alexander Sörloth’un koşu yoluna öyle inanılmaz bir asist yaptı ki; teknik, fizik, oyun zekâsı seyredenlere parmak ısırttı. 
O harika asisti Sörloth açısını kaybettiği halde maharetini konuşturdu. İnanın o golü Sörloth’tan başkası atamazdı. 
İşte Trabzonspor’u böyle usta ayaklara rağmen mutlu sona eremedi. 
“Düştü” denilen Konyaspor, Bülent Korkmaz’ın elinde tarih yazıyor... Lider Başakşehir’den sonra Trabzonspor’u da 4-3’le dize getirdiler… 

Maçın adamı: Bülent Kormaz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.