Dostça!

A -
A +

Kelimenin tam anlamıyla bir ömre bedel 13 yıl yaşadık. Türk halkı siyasi ve ekonomik özgürlüğün tadını bu dönemde âdeta su gibi kana kana içti. Rahmetli Özal'ın başlattığı kalkınma bayrağını Tayyip Erdoğan zirveye taşıdı. Ülkemizin hızla büyüyerek güçlenmesinde, en büyük pay tavizsiz uygulanan maliye politikasına ait. Peki 7 Haziran'da siyasi tablo niye değişti? Tek parti iktidarı neden sona erdi? Çok net bir cevabı var: kazandıklarımıza teşekkür etmedik, paylaşmadık, yeterince özveride bulunmadık. Öncelikle özeleştiri yaparak, hataları belirlemek, sonra bunları düzeltecek planları hayata geçirmek lazım. Bir defa seçim öncesi başkanlık sistemi hiç dile getirilmemeliydi. Kimse anlamadı zaten... Ayrancı katırları ürkütüldü, diktatör söylemleri ağızlarda sakız yapıldı. Evet halkın %52'si Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı, ama karşı oy kullanan %48'lik bölüm de bizim vatandaşımız. Bunlara karşı kucaklayıcı politika izlenmedi. Hem tarihî bir seçime giriyoruz denildi, hem de düşmanların cephesi daraltılacağı yerde genişletildi. Özellikle medya dünyası, AK partiyi sevenlerle sevmeyenler diye elma gibi ikiye ayrıldı. Oysa tam tersi, saflar birleştirilmeliydi.

Diyanetin hazırladığı Kürtçe Kur'an-ı kerim meali gereksizdi. Zira Doğudaki Kürt halkı Kürtçe konuşuyor, ama yazamıyor ki, Kürtçe yazıları okuyabilsin. HDP'nin, onbinlerce vatandaşımızı acımasızca katleden PKK'nın desteklediği parti olduğu ısrarla vurgulanmadı. Bunlara vereceğiniz her oy Kandil'e yarayacak denilmedi. Yüksek faiz politikası uygulayan merkez bankası başkanı vatan haini ilan edildi, döviz tavana çıktı, büyüme hızı düştü, işsizlik arttı. Bu tablo karşısında hükümet ekonomik vaatte bulunamadığı gibi 11 milyon emeklinin maaşına 200 TL zam yapamadı. Oysa asgari ücretle birlikte emekli maaşları 1500 TL'ye çıkarılmalıydı. Sonuç ortada... Son ankette halkın %32'si verdiği oydan memnun değilmiş. MHP, CHP ile asla bir koalisyona girmez. 1999'da girdi 2002'de %8.5 oy ile baraj altında kaldı... AK parti CHP koalisyonu tek kelime ile hayal. Adamlar %24.99 oyla dönüşümlü başbakanlık istiyorlar. PKK'nın desteklediği HDP'yi kimse aralarına almak istemiyor. Sonuçsuz siyasi pazarlıklar eylüle kadar devam edecek. Döviz tırmanacak, hisse senetleri aşırı değer kaybedecek. AK parti, "Ekonomi yıkılmadan şu emanet oylarımı geri verin, kaldığım yerden devam edeyim" diyecek, olay bitecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.