Harp hiledir!

A -
A +
Türkiye’de son 1 ay içinde olağanüstü olaylar yaşandı. Hiç kimsenin aklından bile geçiremeyeceği olaylar gerçekleşti. Dış politikada 180 derecelik değişimlere şahit oluyoruz. Bunlar çok ciddi stratejik hareketler. Yenilerinin geleceğine yönelik işaretler verildi. Türkiye 1 gün içinde hem İsrail, hem Rusya ile yakınlaştı… Atatürk havaalanı saldırısından sonra Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan uzun telefon konuşması işi bitirdi. Aslında öncesinde Putin’e gönderilen mektup ile gerginlik ortadan kalkmıştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerinden sırada Mısır ve Suriye olduğunu anlıyoruz. Türkiye’nin Rusya ile eskisinden çok daha sıcak bir dönemi başlatması, Suriye politikasını değiştireceğini haber veriyor. Bundan önce Mısır’la Beyaz sayfa açacağız. Ardından İran’la ilişkileri yeniden rayına oturtacağız.  Yurtta sulh cihanda sulh prensibini düstur edinerek, komşularımızla olan problemleri ortadan kaldırmayı hedefleyen bir döneme girdik...
Bu çifte hamle ile ekonomik açıdan rahat bir nefes alacağız. İsrailli ve Rus turistler kısa vadede tatil programı üretme alışkanlığına sahipler ve turizm bölgelerimizdeki krizi önemli ölçüde hafifletebilirler. Nitekim bugünden itibaren Rus seyahat acentelerinin turlarının hayata geçmesiyle Rus turistler Antalya’ya ayak basmaya başladı. Türkiye Doğu Akdeniz’deki İsrail doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya satışı ile hem para kazanacak, hem de kaynaklarını çeşitlendirecek. Diğer taraftan Suriye meselesinde sözünü dinletecek güce kavuşacak. Kesin ateşkes konusunda ağırlığını koyacak. Politikadaki büyük değişimin mimarı Başbakanlık koltuğuna oturan sayın Binali Yıldırım oldu. Ama zamanlamada İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma kararı büyük rol oynadı. İngiltere'nin Brexit kararı Türkiye'nin Avrupa'ya olan inancını sarsarak, Rusya ve İsrail ile diplomatik sorunlarını çözmeye yönlendirdi. Öyle ki İngiltere’nin, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinin kendileri için bir felaket olacağını gerekçe göstermeleri bardağı taşıran son damla oldu...
İsrail, Doğu Akdeniz’de 2013 yılında 950 milyar metreküplük doğalgaz rezervi buldu. Şu an bu gazı çıkarıyor ve Türkiye’nin yıllık ortalama doğalgaz ihtiyacı 50 milyar metreküp civarı. Yani İsrail’in gaz rezervi Türkiye’nin ihtiyacının 20 katı civarında. Mısır’ın da kendi münhasır ekonomik bölgesinde bulduğu doğalgaz miktarı İsrail’e yakın seviyede ve Kıbrıs adasının güneyinde bulunan rezerv ise 147 milyar metreküp. Türkiye İsrail ve Mısır politikasını değiştirmek zorunda kaldı. Yakın zamanda Mısır ile de doğalgaz anlaşması yapabiliriz. Bu tablo Rusya’nın en büyük müşterisini elinden kaçırma korkusunu gündeme getirince, buzlar eridi.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsi çıkarlarını ayaklar altına alarak, önce ülkem dedi.. Tarihe altın harflerle geçecek usta bir manevra ile ülkemize hem itibar, hem çıkar kazandırdı. Bu asla bir geri adım değildir.
GÜNÜN SÖZÜ: HARP HİLEDİR.
.....
MUHTEREM OKUYUCULARIMIN RAMAZAN BAYRAMINI TEBRİK EDİYOR, BÖYLE NİCE KIYMETLİ GÜNLERE SEVDİKLERİYLE BİRLİKTE SAĞLIK VE HUZUR İÇİNDE KAVUŞMALARINI RABBİMDEN NİYAZ EDİYORUM.  (N.B.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.