Devlet baba!

A -
A +
Türkiye’de ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı. İlk çeyrekte %4.8 olan büyüme, ikinci çeyrekte %3.1 oldu. Beklenti %3.7 idi. İç talepte artışın büyümeye katkısı %3’ün üzerinde.. Yani halk tüm olumsuz gelişmelere rağmen tüketmeye devam ediyor. Ekonomi dünyasında çok "şarapçı" var. Akşamları kafayı çekiyorlar, sonra sarhoş kafayla tuşlara basıyor. G20, Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında hızımıza yetişen yok. Bu gelişme yerine temmuz ayındaki sanayi üretiminin düşüşünü yazıyor, öldük-bittik edebiyatı yapıyorlar. Temmuz ayında sanayi üretimi %4.9 daraldı ya bayram ediyor kestaneler.. Temmuz ayında Türkiye, tarihinin en büyük belasını yaşadı ahmak adamlar görmüyor musunuz? Asker kıyafeti giymiş vatan hainleri kendi vatandaşına, polisine, meclisine bomba attı. Millet isyan etti, sokaklara döküldü. 20 gün süreyle demokrasi mitingleri yaptı. Böyle bir ortamda ülkede sanayi mi kalır? Hiç merak etmeyin ağustosta olmazsa eylülde patlama yaparız.
Kurban Bayramında 20 milyar liralık alışveriş gerçekleşecek. Okullar açılıyor, giyim sektöründe çok büyük iş hacmi oluştu. Hükümet konutlarda KDV oranını %8’e düşürdü. Tamam. Ama sadece 150 metrekare ve üzerindeki konutlara değil. 100 metrekareye kadar olanlarda da KDV’nin aşağı çekilmesi lazım. Devlet babadır.. Baba, fedakârdır. Hep verir.. Onun için ona "baba" denir. Vermezse "şambaba" olur! Böyle bir uygulama konut sektörünü tavana çıkarır.. Korkmayın, vergi kaybı olmaz, tam tersi artış yaşanır.
Kredi kartlarında taksit sayısı artıyor. Bayram sonrası yürürlüğe girecek. Alışveriş merkezlerindeki iş potansiyeli artıyor. Tüketici güven endeksindeki büyük artış en büyük destek.. Türkiye böyle bir ortamda tarihî bir operasyon gerçekleştiriyor. 3 cephede savaş var. DAEŞ, PKK-YPG ile inanılmaz bir mücadele gerçekleşiyor. ABD ve Rusya tam destek veriyor. Rakka DAEŞ’in başkenti. Hedef orası.. Suriye sınırında güvenli bölge oluşturduk. Artık düşmanlar bizi tehdit edemeyecek. Böyle bir ortamda kredi hacmi %8.7 artıyor. Özel bankalar kaçıyor, kamu bankaları kovalıyor. Tüketimdeki büyük artışa rağmen, enflasyon düşüyor. Merkez Bankası faiz koridorunu daraltıyor. Zorunlu karşılıklarını indiriyor. Tüketici fiyatları %8 düzeyine indi. Biliyorsunuz hükümetin yılbaşında açıkladığı rakam 2016 için %7.5’tu.. Bu hedefi tutturacağız. Kış saati uygulamasını bitirdik, 2.5 milyar lira kazandık. Türkiye yurt dışında tanıtım atağı başlattı. Tüm sivil toplum örgütleriyle özel sektör siyasi parti temsilcileri kenetlendi. 
Yabancılara şunu söylüyoruz: Dev projeleri teker teker hayata geçiren, darbe girişimi teğet geçen ülke, büyük ülkedir. Bu ülkede korkmadan yatırım yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.