Gümbür gümbür!

A -
A +
Türkiye büyük başarılara imza attıkça içerideki ve dışarıdaki düşmanlar hasetlerinden çatlıyor. Devlet Bahçeli tam ismiyle müsemma olduğunu gösterdi. "Başkanlık yasasını referanduma götürelim, Cumhurbaşkanlığına yönelik çatlak sesler sussun" dedi. Muhalefetin başından aşağı kaynar sular döküldü. Referandumdan başkanlığa onay çıkmazsa diyorlar. Güldürme beni hariciye.. Bu halk 15 Temmuz’da darbecilere en ağır darbeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde indirmedi mi? Halkı sokağa davet eden kimdi? "Biz kefenimizi giydik öyle yola çıktık" diyen başka bir babayiğit var mı? Sayın Erdoğan bugün sadece AK Partililerin değil, MHP’nin hatta CHP’lilerin de sevgilisi. Çünkü Türkiye'yi yabancılara karşı hiç ezdirmedi. Cumhurbaşkanlığını %52 oyla kazanmıştı. Başkanlığa %70 oyla gümbür gümbür gelir, hiç şüpheniz olmasın. Siyasi belirsizlik artmış dolar bu yüzden yükselmiş diye kıvranıyorlar. Bir defa dolar sadece TL’nin değil, tüm dünya para birimleri karşısında değer kazanıyor.
Çok çarpıcı bir örnek vereyim. Yılbaşından dolar 2.920 TL idi. Bugün 3.087 TL.. 167 kuruş artmış. Artış hızı %6.86... Yani daha %7.28'lik enflasyonu bile yakalayabilmiş değil. Doların bugün aslında 3.13 TL olması lazım. Sonuç: Türk Lirasında aşırı bir değerlenme var, onun köpüğü alınıyor. Yerli yatırımcı 3.10 TL’yi aşan doları kaçırmadı, 1.6 milyar doları zirveden sattı. Dolardaki yükselişten hiç korkmayın. İthal malların tüketimi azalıyor, cari açık daralıyor. İhracatçının yüzü gülüyor...
Türkiye şu anda dünyanın en korkunç 3 örgütüyle savaşıyor. FETÖ, PKK ve DAEŞ… Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için büyük uğraş veriyoruz. Musul operasyonuna karşı Irak ve ABD ile âdeta boğuşuyoruz.  Olaylara at gözlüğü ile bakanlar, "politik risk var, ekonomi etkilenir" diyor. Hiçbir şey olmaz. Bu lafları çok duyduk. Türkiye’de cari açık daralıyor. 8 aylık açık 23.5 milyar dolara düştü. Geçen sene 25.7 milyar dolardı. Üçüncü çeyrekte büyüme hızında gerileme yaşanacak diyorlar, doğru. Ama ağustosta %9.4’lük sanayi üretim rakamını görünce dudaklarınız uçukladı değil mi? Bu tablo büyüme hızına mutlaka olumlu yansıyacak. Dördüncü çeyrekte ekonominin şaha kalkacağını, kredi kuruluşları bile bugünden dile getiriyor. Fitch bu yüzden not değerlendirmesini 2017 Ocak’ta yapacağını açıkladı. Türkiye bu yıl hububatta rekor rakamlara ulaştı. Ülkeden bereket fışkırıyor. Mal bolluğu fiyatları aşağı çekiyor, enflasyon düşüyor. FED’in kararı küllüm oldu. ABD’de yıllık enflasyon %0.4 iken nasıl faiz artıracak doğrusu merak ediyorum. Artırmayacak! Dolar değer kaybedecek. Bizde ekonomik kriz filan olmaz. Bazen suni gerginlikler yaşanır onları da, kolayca atlatırız.
Son not: Yüksek seçim kurulunun oy pusulalarını bastığı söyleniyor. Yalanın babası! Hükümet erken seçim kararı almadan, yani siyasi partilerin yerleri belirlenmeden pusula basılır mı? Kılıçdaroğlu, "Nisanda seçime hazırlanın" diyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında görür.. Sen daha çok nal toplarsın Kemal...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.