Hayaldi gerçek oldu!

A -
A +
Türkiye Karadeniz’deki tarihî keşifle doğalgaz prangasından kurtuldu. Bölgesel enerji ticaret üssü’ olma hedefine kavuştu. Surda çok büyük bir gedik açıldı. Bunu kısa zamanda genişleterek kaleyi fethetmek işten bile değil. Bulunan doğalgazın miktarı, kaç yıl yetecek olması, Türkiye’nin cari açığını daraltacağı, halkın cebine ne kadar yansıyacağı hesaplarını şimdiden yapmayın. Zira Doğu Akdeniz'de çok zengin yataklar bulundu, testler tamamlanınca açıklanacak. Dudak uçuklatan rakamlarla açıklanırsa hiç şaşırmayın. 
Doğalgaz, borulardan akmaya başladığında elbette ki enerji faturamızı 13 milyar dolar küçültecek, cari açığı daraltacak, Türk ekonomisini çok olumlu etkileyecek, Türk lirası gerçek değerine kavuşacak. Bundan önce şu gerçek ortaya çıktı. Vatandaş geleceğe artık korkuyla değil ümitle, güvenle bakıyor. “Bizim de özbeöz enerjimiz oldu” diyor. Ülkede büyük bir sevinç var. Moraller yükseldi. Gururlandık... 
Ekonomiden siyasete tüm kesimler müthiş bir beklenti içine girdi. Herkes konuştu sadece Kılıçdaroğlu süt dökmüş kedi gibi susuyor! İçinden büyük ihtimalle 2023'ü de kaybettim diyor. Hiç üzülmesin galip sayılır bu yolda mağlup, vatan kazanıyor. Bu tablonun mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Sabırla, inançla, mücadelesini sürdürdü, sonunda nimete kavuştu. Libya ile kıta sahanlığı anlaşması yaptı, Doğu Akdeniz’i fethetti. Son 3 yılda Fatih, Yavuz ve Kanuni, Barbaros Hayrettin, Oruç Reis ve Piri Reis isimli 6 sondaj ve sismik araştırma gemilerini ülkeye kazandırdı. Türkiye’den başka hiçbir devletin sondaj ve sismik araştırma gemisi yok. Şirketlerin var...
Siz bir bölgede araştırma yapmak için bir şirkete teklifte bulunuyorsunuz, ABD ve Avrupa hemen devreye giriyor, izin vermiyor. Eliniz kolunuz bağlanıyor. Ya da şirket gelip aylarca arıyor, sonunda bulamadık deyip çekip gidiyor. Ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.. 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi aysbergin görünen yüzü. Yeni sahalarla bu rakam çok daha büyüyecek... 
En önemlisi bulunan gazın kalitesinin çok yüksek oluşu.. Yani kükürt oranı çok düşük. Artık öyle bir inanç oluştu ki, insanlar her gün yeni bir keşif haberi bekler hâle geldi.. Türkiye yurt dışında da petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini sürdürüyor. Libya’nın 20 milyar dolarlık planlanmış enerji yatırımı var. Birçok Türk şirketi bu sayede Libya’da faaliyet göstererek ülkemize büyük döviz kazancı sağlayacak..
İsrail Akdeniz’de Lavithan bölgesinde 2010 yılında 200 milyar metreküp doğalgaz buldu, bunu 3 yılda kullanılır hâle getirdi. Erdoğan’ın 2023’te kendi gazımızı tüketeceğiz sözü hayal değil gerçek. Türkiye artık enerjide üretici ülke oluyor. Düne kadar sadece tüketiyorduk, yarın inşallah ihraç eder hâle geleceğiz. En büyük müşterimiz de Avrupa olacak. Rusya’nın hegemonyasından kurtulmak için Türkiye’yi tercih edecek. İlişkilerimiz güçlenecek.
Türkiye’de yepyeni bir dönem başlıyor. Sırada petrol var. Bakın Türkiye’nin Rusya ile yaptığı doğalgaz anlaşması 2021’de sona eriyor. Masaya çok daha güçlü oturacağız.. 2 yıl sonra bulunan doğalgazı ülkede kullanıma açacağımız için pazarlık gücümüz artacak. Fiyatı biz belirleyeceğiz.. Doğalgaz fiyatları düşecek. Rusya, güçlenen Türkiye ile Libya ve Suriye’de daha sıkı iş birliği içine girecek. Yeni eksenin nasıl oluştuğunu görüyorsunuz değil mi? Kaptana güven gerisini merak etme sen!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.