Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Rahim Er
rahim.er@tg.com.tr
4984 Yazı
24 Mart 2010
Yargıda kuşatılma vehmi
Anayasa, sivilleşme sürecinde. 13'ünün özünü teşkil ettiği 26 Madde ile 1982 Anayasası köklü şekilde değişiyor. Bir darbe anayasasından daha sivil, daha demokrat ve daha çağdaş bir anayasaya geçiş herkesi kahir ekseriyeti memnun ederken bazıları farklı yerde.
Devamını Oku
23 Mart 2010
TSK'nın tarafsızlığına aykırı
Genelkurmay başkanımız sayın İlker Başbuğ'un işinin kolay olmadığını biliyoruz. Sıkıntılarını anlamamak mümkün değil. Bir taraftan kurumuna leke getirmeyecek, öte taraftan kurum içinde yanlış yapanları ayıklayacak, emekli olanlarla bile ilgilenecek. Karine aksi sabit oluncaya kadar herkesin suçsuzluğu olduğuna göre bir komutanın kışlasında vazife yapmış mesai arkadaşlarıyla en azından suçları sabit oluncaya kadar meşgul olması yadırganmamalı. Bunlar tamam. Fakat bir şey var ki o tamam değil.
Devamını Oku
22 Mart 2010
Darbecileri yargılamak
Anayasa değişiklik paketi hayat bulduğunda bundan Türkiye kârlı çıkacaktır. O düzenlemeler, AK Parti tüzüğünde değil Türkiye Cumhuriyeti anayasasında yapılmakta. Muhalefet partilerinin olayı iktidar partisine mal ederek buna göre yorumlamaları yanlıştır.
Devamını Oku
19 Mart 2010
Muhalefet Anayasa değişikliğine destek vermeli
Toplum, uzun süre Anayasa değişikliğini bekledi. Bu iktidardan önce de bu iktidar zamanında da değişikliğe dair çok şey konuşuldu. Böylece ilk defa bir sivil Anayasaya kavuşacaktık.
Devamını Oku
18 Mart 2010
Çanakkale'yi anlamak
Tarih sadece hamaset değildir. II. Mahmud'dan bu yana geçen zamanın güçlü tahlillere ihtiyacı var.
Devamını Oku
17 Mart 2010
Devlette kavga olmaz
Çok yakın tarihe kadar asker konusunda iki zıt görüş vardı. Bugün de terk edilmiş değil. Birinci taraf orduyu tepeden tırnağı hasım sayıyordu. Hastalıklı bir ordu düşmanlığıydı.
Devamını Oku
16 Mart 2010
Yargı reformu
Devlet hayatında kuvvetler ayrılığı elbette. Fakat bu ayrılığın iktidarları milletin iradesine vekâlet edemez duruma düşürmesi yanlışların en büyüdür.
Devamını Oku
15 Mart 2010
İsveç'in anladığı dil
İsveç'in işgüzârlığı malum. Parlamentoları Ermeni ihtilafına "soykırım" dedi. Ne olacak şimdi Türkiye'nin hali? Ne olacak? Hiçbir şey.
Devamını Oku
12 Mart 2010
IMF mandası bitti
Harbi Umumiden/I. Dünya savaşından sonra memleketin selameti için arayış içinde olanlardan bir zümre münevver de Amerikan mandası istemişti. Buradaki manda sığırgillerden o uzun boynuzlu, çamurlu suları seven mahzun hayvan değil.
Devamını Oku
11 Mart 2010
AB tedirgin
Avrupa Birliği, kendi IMF'sini kurma arayışında. Genişlemeden sorumlu komisyonun etkin ismi Olli Rhen, AB'nin kendi IMF'si denebilecek bir para mekanizması kurma fikrinde olduğu haberini teyit etti.
Devamını Oku
10 Mart 2010
Kerpiç damların isyanı
Harput'ta 50 sene evvel o kerpiç damlardan çıkmıştık. 50 sene sonra o kerpiç damlar bir yer kıpraşmasıyla toprağa karışıyor. Çöken tavanların, yıkılan duvarların altında düzinelerce ölü, onlarca yaralı. Harput/Elazığ bugün bile o kerpiç damlara mecbur kalmamış olmalıydı.
Devamını Oku
9 Mart 2010
Kadının kölelik çağı
Bir asırdır güya kadın hakları savunuldu. Gerçekte ise kadın üzerinden İslamiyet'e saldırıldı. Bu bir asırlık taktiktir. Daha uzun süre ise garp dünyasında yaşanmıştır. Şarklı münevver oradan alarak aynı taktiği kendi halkına karşı uygulamıştır. Bugün de sürüp gitmektedir.
Devamını Oku
8 Mart 2010
Yunanistan'a teklifler
Yunanistan zorda. Zora mı düşürüldü, yönetim beceriksizliği mi, devasa suistimaller mi var? Bilemiyoruz. AB de ABD de Yunanistan'a karşı oldukça soğuklar. AB belki bundan sonra ortaklıktan ihraç müessesesini de işletecektir. İleride bir kısım eski Demirperde üyelerinin AB'yi zora sokmaları sürpriz olmaz. Türkiye'nin telaş etmesine gerek yok. Şu gün nasıl ki Avrupa'daki Türk nüfus, kıtanın gençleşme sebebiyse yarın da Türk ekonomisi, tez elden üyeliğe kabul edilen devletçikler yüzünden zora girecek AB ekonomisine zindelik kazandıracaktır.
Devamını Oku
5 Mart 2010
Ürkek dış politikanın mirası
Ülke hiperaktif bir çocuk gibi. Kabına sığmıyor. Gündem dolu dolu. Ekonomi, iç politika, dış politika, temaslar, açılışlar, davalar, iddialar. Türkiye, büyüyor. Osmanlı Coğrafyası dirilişte.
Devamını Oku
4 Mart 2010
Ermeni tiyatrosu
Her sene nisan ayında Ermeni dayatması Amerikan meclisine gelir.
Devamını Oku
3 Mart 2010
Mihriban
Herhalde dünyada en küçük tarlalar bizim köylerimizdedir. Mirastan mirasa bölünerek neredeyse bir mendil ebadına düşecekti bir kanun çıkartılarak ekber evlat faktörü mevzuata girdi. Neden?
Devamını Oku
2 Mart 2010
Hâkî renkli dayak
Bizim tahsil yıllarımızda bir genç ancak liseye başlayınca başındaki saçla tanışabilirdi. İlk mektep ve orta mektep erkek talebesinin saçı 3 numara makineye vurulurdu. Lisede ise müdürün veya işgüzar muavin hanımın elinden makas yahut saç makinesi eksik olmazdı. Bir gencin doluğu/favorisi veya perçemi birazcık uzun olsa müdür veya yardımcısı o genci arkadaşlarının içinde mahcup durumlara düşürürdü. Hatta bazen saçından bir yol açılarak o vaziyette eve gönderilirdi. Şu ân 40 üstü yaşlardaki yetişkinler, bunlara dair onlarca hatıraya sahiptir. Bunların derlenmesi, sinemalaştırılması gerekir.
Devamını Oku
1 Mart 2010
28 Şubat tarihin çöp sepetinde
İstanbul, I. Cihan Harbinden sonra işgal de gördü. Daha başka vilayetler de. İşgalciler, Şehzadebaşı'nda karakol basıp uykudaki bir manga erimizi şehit etmek dahil bir çok kötülük işlediler.
Devamını Oku
26 Şubat 2010
Adaletin kendisiyle imtihanı
Olaylar karmakarışık. İddialar dehşet verici. Vesikalar çuvallar dolusu. Bu kadar gizli-açık şahit. Bu kadar avukat. Bu kadar yayın ve mahkemeler. Başka ülkelerin topraklarından petrol çıkar, elmas çıkar, altın çıkar. Bizim topraklarda suikast silahları çıkıyor. O silahları gömen ve gömdürenlerin ses kayıtları ise bir bir ortaya çıkıyor. Hâlâ nasıl kanımız donmuyor şaşmak lazım.
Devamını Oku
25 Şubat 2010
Bir yıl oldu
THY'nin Boeing 737 Tekirdağ uçağının 25 Şubat 2009 günü Schiphol Havaalanına çakılmasının üzerinden tam bir yıl geçti. 365 gün önce bugün öğleden evvel kaptanlar dahil 9 kişi ölmüştü. En ağırı oğlumuz, ciğerpâremiz, Cüneydimiz olmak üzere birçok yolcu da yaralanmıştı.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
...
250
Sona Git