İsim değil, cisim oynuyor

A -
A +
Ligin bitimine 5 maç kaldı.
Her puan aslanın midesinde olduğu için, bu hafta 8 takım gol atamadı!
Sekiz maç 1-0, bir maç 1-1 bitti. İki gol bulan takım yok.
Dokuz maçta 10 gol atıldı.
Tarihte bir daha olur mu, zor!
VOLKAN YILMAZ'I BİLDİN Mİ?
Adı Volkan Yılmaz... 26 yaşında... Süper Lig'de ilk maçına çıkıp ilk golünü attı... Yılmaz Vural onu son 10 dakikada sahaya sürdü. Oyuna girip galibiyet golünü Belediye ağlarına gönderdi. Belki de Elazığ'ı ligde tutacak.
Yani 30 trilyon değerinde bir gol!...
Devre arasında Gaziantep Belediye'den geldi.
Dentinho'yu, Krasiç'i, Janko'yu düşününce... "İsim değil cisim oynuyor sahada" diyesi geliyor insanın... Hatta dedim gitti!

MURAT AKYÜZ DE AYRI BİR ÖYKÜ
O da Elazığsporlu...  Tam 32 yaşında Süper Lig ile tanıştı. İlk kez oynadı, hem de 90 dakika... O da devre arasında Gaziantep Belediye'den geldi ve Yılmaz Vural onu ilk kez bu hafta sahaya sürdü.

MEVSİMLİK GOLCÜ!
Theofanis Gekas... Geçen sezonun ikinci yarısında Samsunspor'a gelip 42 günde 8 gol atmıştı! (Lig bitmeden Samsun'la, daha doğrusu Mesut Bakkal'la yolları ayrılmıştı.)
Bu sezon ise yine ikinci yarıda geldiği Akhisar'da 75 günde yine 8 gol attı.
12 maçta 8 gol atan bir forvet altın karmaya girer!
33 yaşında "ihtiyar kurt" deniyor ama Drogba'dan küçük!...

DEPLASMAN KRALI AKHİSAR!
Biliyor musunuz, puan durumu sadece deplasman maçlarına göre yapılsaydı, Akhisar Belediye 6.sırada olacaktı ve UEFA Kupası'na gitmeyi zorlayacaktı!

HER ÖMER BİR DEĞER
Beşiktaş'ın Antalya maçı kulübesinde Ömer Arslan diye bir genç vardı. 19 yaşındaki Ömer'le bir buçuk ay önce -üç yılık- profesyonel mukavele yapıldı. 
Antalya'nın Beşiktaş maçındaki kulübesinde ise 6 kupa, 6 lig golü bulunan Ömer Şişmanoğlu oyuna girmek için yine 71.dakikayı bekliyordu...

İSTİKRAR ŞAMPİYONU
Akhisar Belediyespor 10 yılda 2 teknik direktörle çalışmış! Bu sezon ligin dibinde dolaşmasına rağmen (Kasımpaşa gibi, Ordu gibi, Karabük gibi, Belediye gibi, Mersin gibi, Elazığ gibi, Kayseri gibi, Gaziantep gibi, Bursa gibi, Trabzon gibi) hoca değiştirmedi.
Onun için herkesin sempatisini kazandılar ve herkes onların ligde kalmasını istiyor. 

YARDIMCILAR DÖKÜLÜYOR
İki maçta iki ofsayt gol... İkisi de 3 puan getiren goller... Hadi bakalım... Bursalı Pitno'nun Mersin'e, Akhisarlı Gekas'ın Kasımpaşa'ya attığı goller netameli...

İKİ SIFIR...
İç saha, dış saha ve genel puan durumlarında iki tane sıfır rakamı kaldı. Orduspor ile Mersin'in deplasman galibiyeti... 15 maçtan bir tane galibiyet çıkaramıyorsan, yapacak bir şey yok, gidersin...



Sona yaklaştıkça...
Lig biterken sinirler geriliyor. Samet Aybaba mesela... Taraftarın öfkesini Olcay'ın golündeki patlamasıyla gösterdi (solda)... Ve sezonun hayal kırıklığı takımı Trabzonspor... "Ahmet dursun, Seba gitsin" sloganının bir başka versiyonu dillerde şu günlerde; "Herkes gider, Onur kalır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.