OTLAR ÜZERİNDEN KÜÇÜK NOTLAR

A -
A +
Erciyes maçı devam ederken, hakem Halis Özkahya'nın faul görmediği pozisyonda Mangane'nin darbesi ile Sow'un kızaran dizinin fotoğraflarını instagram hesabına koyan Fenerbahçe Kulübü, Yasin'in dizini tekmeleyen Caner'in fotoğrafını da aynı yerden yayınlayıp "Oyuncumuz da yanlış yapmıştır" deseydi, haftanın olayı olurdu.
***
Yabancılar bugün var, yarın yok, onları saymıyorum. 
Bizim oyuncular içinde Karabük'ten Yiğit İncedemir, Bursaspor'dan Serdar Aziz, Gençlerbirliği'nden Sedat Bayrak, Fenerbahçe'den Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Caner Erkin, Galatasaray'dan Burak Yılmaz, Sabri Sarıoğlu, Elazığ'dan İbrahim Kaş, Kayserispor'dan Salih Dursun, Eskişehir'den Veysel Sarı, Beşiktaş'tan İbrahim Toraman, Trabzon'dan Batuhan Karadeniz, Gaziantep'ten Bekir Ozan... futbol tabiriyle "pislik" adamlar... Hemen her hafta vukuatlarıyla gündeme gelirler. 
Can çıkar huy çıkmaz...
***
Üç Robert... 
Roberto Mancini kazandı. 
Roberto Carlos berabere kaldı. 
Robert Prosinecki kaybetti.
***
Kardemir Karabükspor 4 haftadır gol atamıyordu. Joseph Akpala, Arena'da Muslera'yı mağlup edip takımının gol suskunluğu bozdu.
***
Arena'da Muhittin Gürses, burnunun dibinde Lualua ile Drogba'nın mücadelesinde faulü Karabük aleyhine verince, Lualua orta parmağını gösterdi. Hakem görmedi!
Kadir Has'ta Dirk Kuyt ile Emre Öztürk'ün mücadelesini "çok yakından" izleyen Cem Satman korner yerine -yanlış bir kararla- aut verdi. 
Serdar Akçer, yine gözünün önündeki Caner'in tekmelerini süzemedi.
Olimpiyat Stadı'nda Suat Aslanboğa ile Adil Sinem, Motta'nın Koray'ı "uçurmasını" göremedi.
Bursa'da Ali Palabıyık ile Mustafa Aydın, Civelli'nin ceza sahasında rakibini dirsekle nakavt etmesini atlayınca, Batalla golü yazıverdi.
Bütün bu "körlükler" niye?
Bir hakem hocası demişti ki, "Hakem için en sağlıklı görüş pozisyonu 10 metre mesafede olmak..." 
Yani "Abi hakem çok iyi... Pozisyonları çok yakından takip ediyor" görüşü yanlış. Otomobildeki gibi, çok yakın olunca "kör noktaya" giriyor. Görmüyor. 
***
Popülizm olsun diye apar topar uygulamaya konulan "5 ve 6. hakem" uygulamasından vazgeçilmelidir.
Paraya, emeğe, yolculuklara, umutlara... yazık!

Tweetlerim

Emenike'nin 90+5'teki kafa vuruşu, Türkiye'de kınından çıkarılmış birçok kılıcı geri soktu.
Atletizm yarışları tarihi, hamile kalıp "norandrosterone" hormonunu yükselttikten sonra bebeği aldıran "katil kadın atletlerle" doludur...
Merhum Sinan Erdem şöyle demişti: Bana bir gün "Spor sistemi nasıl OLMAMALI?" diye sorarlarsa "Türkiye'deki gibi" diyeceğim.
1977'de İETT kulüp otobüsündeki futbolculardan biri ayağa kalkar, "Karşınızda geleceğin Rize milletvekili duruyor" der. Tayyip Erdoğan'dır o...
Teknolojiyi savunan biri olarak, Hoffenheim- Leverkusen maçında auta giden topa gol kararı verilmesine çok sevindim.
 
Hoca hamlesi böyle olur!
Gaziantepspor, Torku Konya karşısında 3-1 öne geçiyor... Gaziantep Teknik Direktörü Bülent Uygun hemen oyuna müdahale ediyor. Medunjanin, Stilic ve Muhammet Demir'i oyundan alıyor. Golleri arka arkaya yiyor ve maç 3-3'e geliyor :) 
Çok bilen çok yanılır diyeceğiz artık....


GOL?KRALLIĞI
5 GOL  Kuyt (F.Bahçe) Niasse (Akhisar)
4 GOL Almeida (Beşiktaş) Sercan Kaya (Ç.Rize) Aatıf (Sivas) Diarra (M Park Ant) Scarione (Kasımpaşa) Sow (F.Bahçe) Drogba (G.Saray)
3 GOL Webo (F.Bahçe) Donk (Kasımpaşa) Costa (Sivas) A.Görkem, Sane (Elazığ) Tevfik (Ç.Rize) Sneijder (G.Saray) Cenk (G.Antep)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.