Gece yarısı gelen doğum haberi

A -
A +
“Bilhassa uzak köylerde hasta ve doğum vakaları olduğunda çok sıkıntılar yaşanıyordu...”
 
 
Ülkemizin hem doğusunda hem Orta Anadolu’da hem Marmara ve Ege bölgelerinde görev yaptım. 30 yıllık görev süresince çok güzel insanlarla karşılaştım çok güzel şeyler yaşadım. Öncelikle söyleyeceğim şey bizim Anadolu insanımızın çok iyi niyetli, gönlü zengin olduğu ve bilhassa görev süresince köylere gittiğimizde kendilerine hizmet götüren hangi meslekten insan olursa olsun onlara elinden gelen en iyi yakınlığı göstermesidir. Elindeki bir kuru ekmeği bile bizlerle bölüşmesidir. Çoğu eğitim almamış olmasına rağmen kendilerine hizmet için gelen devlet görevlilerine ellerinden geldiğince yardımcı olurlar. Ben buna çok defa şahit oldum.
Bize iyi niyetle yardımcı olmalarına rağmen bazen de bazı komik ve hatta dramatik olaylarla karşılaştığımız ve gülünç denebilecek bazı hatıralar yaşadığımız da olmuştur...
Bugün sizlerle yaşanmış böyle bir anıyı paylaşmak istiyorum...
Doğuda güzel bir ilçemizin uzak bir beldesinde sağlık ocağında görev yapıyorduk. Ben ve eşim elimizden geldiğince hem bulunduğumuz beldeye hem de köylere sağlık hizmeti götürmeye çalışıyorduk. Görev yaptığımız yerde sağlık ocağı dışında bir jandarma karakolu bir PTT ve ilkokul dışında başka resmî kurum yoktu. Sağlık ocağında da eşimle benden başka bir de hizmetli vardı. Biz görevimizi yaparken vatandaşlar bize yardımcı oluyorlardı ama bazı görevleri yaparken çok sıkıntılar yaşadığımız oluyordu.
Bunların başında köylerin çok uzak oluşu vardı. Ulaşım zorluğu ve vasıta olmayışı gerçekten bir problemdi. Bilhassa uzak köylerde hasta ve doğum vakaları olduğunda çok sıkıntılar yaşanıyordu.
Bir de bütün bunların yanında gece bir hasta veya doğum olursa sıkıntı daha da büyüyordu. En büyük korkumuz da uzak köylerden doğum hastası için çağırma olmasıydı...
Yine böyle bir gece, geç vakitte kapımız çalındı… Bir genç kapıda duruyordu…
Yakın bir köyde doğum olduğunu ve bizi götürmek için geldiğini söyledi. Eski bir minibüsle gelmişti ve köy de biraz yakındı. Biz eşimle beraber çabucak hazırlanıp genç ile birlikte yola koyulduk. Köy yakın olduğu için kısa sürede varmıştık.
Yol boyunca genç pek konuşmadı. Kendisine sorduğum bazı sorulara hem saygısından hem de utangaçlığından hep kısa ve kaçamak cevaplar vermişti. DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.