Öz amcamın yaptığı zulüm!..

A -
A +
“Sene 1980... Şimdiki gibi her yerde bulunmazdı çilek, varın imkânlarını siz düşünün artık..”
 
Yer iç Anadolu’da bir köy. Ben altı kardeşten 5'incisiyim. Benim anlatacağım olay öz amcamın bize yaptığı zulüm…
Benim babam köyde doğup büyümüş. Babamlar yedi kardeşler. Üç amcam üç de halam var.
Köyde dedemden kalan tarla bağ bahçe vardı, bir de traktör… Üçkardeş eker biçerdi tarlaları… Kış gelince gelir kazanç paylaşılırdı. Ama ben kendimi bildim bileli bir amcam hiç adaletli davranmaz her yıl geldiğinde ilkbaharda babamın aklına girer (onu ikna ederek) ekini bağı bahçeyi babam ve annem ablam abilerim eker biçerdi. Hasat zamanı amcam ve karısı (yengem) gelir bütün mahsulleri elimizden alır bize de kışı çıkarmayacak şekilde az bir şey verirlerdi…
Biz kışın ortasında zeytin bile bulamazken amcamlar kışın bile çilek yerlerdi… Sene 1980…  Şimdiki gibi her yerde bulunmazdı çilek, varın imkânlarını siz düşünün artık.
Babam çok saf temiz niyetli biriydi… Artık annem dayanamayıp isyan etmeye babama çıkışmaya başladı… “Çalışıp emek veren biziz sefasını süren kardeşin” diye.
Babam her seferinde annemi yatıştırır kışı zar zor çıkarırız bahara yine aynı şeyler olurdu...
Babamın tek amacı vardı;
“Kardeş kardeşten ayrılmasın… Ortaklığımız devam etsin” derdi.
Ama bir böyle iki böyle artık onun da canına tak etmişti. Çünkü ortaksak her şey ortaktı. Üç kardeşe ev yapılıyordu… O zamanlar köyde taştan ev yapılırdı ve hayli uzun sürerdi, 3-4 yılı bulurdu evin yapılması…
Büyük tarlamıza sıra hâlinde üç kardeşe üç ev yapılacaktı. Temeller kazıldı. Amcam her zamanki gibi hinliğini yaparak kendi evini ilk yaptırıp evine taşındı içine yerleşti. Biz ve diğer amcam kalakalmıştık.
Eski, üstümüze akan evimizde bir yatakta altı kardeş yatardık. Çünkü toprak ev kış gelince üstümüze akardı.
Bu olaydan sonra babam bütün ipleri kopardı, ortaklıktan da ayrıldı. Abilerim küçük yaşta çalışmaya şehre gittiler. Sağ olsunlar çalışıp para gönderiyorlardı… Biz de evimizi tamamladık zar zor… Niye zar zor derseniz amcam “benden ayrıldınız size ev yaptırtmam” diye akla gelmeyen zulümler ediyor bize yapmadığını bırakmıyordu.
Evin her şeyine engel oluyor büyük büyük laflar ediyor gelen ustaları geri gönderiyordu... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.