Uludağ’daki aramalarda ikinci günüm...

A -
A +
“Kamuoyunda, sosyal medyada kayıpların bulunamaması karşısında tepkiler artıyordu.
 
1 Aralık 2019 Pazar, Uludağ’da kaybolan iki dağcıyla ilgili yaşadıklarımı anlatmaya bugün de devam ediyorum...
7. günde kayıplara ait bir mont, 8. günde iki farklı baton bulunmuştu. Bu çok önemli bir gelişmeydi. Deliller kayıpların yeri hakkında da bir işaret veriyordu.
Bu gelişmelerden sonra Kürekli vadisi içinde detaylı bir su taraması yapılması gerektiğini düşünmeye başlamıştık. Bu konu ile ilgili beni arayan İstanbul, KAD'dan Hasan Gedikli'ye “Ben varım... Bir çalışma yapıp seni arayacağım abi" demiştim...
Hasan Gedikli'den sudan tarama yapmak için haber bekliyordum. AFAD, JAK, AKUT, BAKUT, İHHA, Bursa ve başka şehirlerden gelen dağcılık kulüpleri, gönüllüler fedakârca çalışmalara katılıyordu. Kamuoyunda, sosyal medyada kayıpların bulunamaması karşısında tepkiler artıyordu. Günlerdir yapılan aramalardan nasıl sonuç alınamazdı. Bu konu ülke gündeminde önemli bir yer tutuyordu.
15 Aralık Pazar, akşam saatleri... TDF koordinatörü gönüllü olan Orhan Topal arıyordu:
-Hocam pazartesi ve salı günü geniş katılımlı arama çalışması yapılacak destek verebilir misiniz?
Bu talebe hayır diyemezdim.
16 Aralık Pazartesi... Eker Meydan'da dört kişilik ULUDAK gönüllüsü sabah 07.30 buluştuk. İsmet Şentürk, Ömer Faruk Kaya, İsmail Karabal ve Yenişehir'den gelen Ali Korkmaz arama çalışmalarına katılmak üzere aracımla 07.45 Uludağ'a hareket ettik.
Koordinasyon Merkezinde ekip liderleriyle arama planı çıkartıldı. Helikopter, ekipleri orman sınırına bırakacaktı. Bu günden çok umutluydum. 9 kişilik timler hâlinde helikopterle araziye indirildik. Dört sorti sonunda 36 kişilik ekibimiz arazide yerini aldı.
Kısa günleri yaşıyorduk. Zaman kısıtlıydı. Mola sonrası bir süre daha sürdürdüğümüz taramayı bitirip, dönüşe geçmemiz gerekiyordu.
Otellere dönüşte AFAD Müdürü Yalçın Bey'e vadinin yanlarında artık aramaya gerek olmadığını, bugün çok sıkı bir tarama yaptığımızı anlattım. "Ne düşünüyorsun" dedi. Kayıplar için su taramasının yapılmasının gerekliliğini anlattım. Aranmayan tek yer orasıydı.
Arama çalışmalarının 15. günündeyiz... Bir türlü sonuç alınamıyordu. Operasyonu yöneten Yalçın Bey büyük sorumluluk ve stres altındaydı.
O gün de elimiz boş dönmüştük. O stres hepimize yansıyordu. Zor bir durumdu.
Suda tarama planımı anlatsam da karşı gelenler olunca sonuca ulaşamadım. Uludağ'dan ayrıldık... DEVAMI YARIN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.