Öyle üzülmüştüm ki...

A -
A +
 “Eniştesinin hâline üzülen arkadaş “şuradan dön” diyor “seni bir yere götüreceğim...”
 
 
Daha evvel de bu köşeye birkaç hatıramı yollamıştım. Bir arkadaşın Mehmet Emin Tokadî hazretlerinin hatırasını gazetenizde okuyunca ben de o mübarek zatla  ilgili bir hatıramı sizlerle paylaşmak istedim...
Belki bundan on yıl kadar evveldi. Mübarek gecelerin birinde “kandil” akşamı, kabir ziyaretleri yapıp evime geçmeye niyetlendim. Yaptığım ziyaretlerden sonra eve geldim. Saat gece 00:00 sularıydı. Annem yatağımı açmış, ben de dua edip yatacakken aklıma geldi.
“Tüh, civardaki evliyanın hepsine gittim Mehmet Emin Tokadî hazretlerine gitmeyi unuttum” dedim. Hakikaten çok üzüldüm. Sonra “bari buradan İhlas-ı şerifler ve Fatiha okuyayım” dedim. Okudum ve elimi sağ yanağımın altına alıp yastığa yatmamla -ki annem de tam o an odamdan çıkıyor, kapıyı kapatıyordu- rüyada -yakaza hâli dedikleri- uyku ile uyanıklık arası ben bir anda yağmurlu havada arabayla Unkapanı’na geldim. Tam da Mehmet Emin Tokadî hazretlerinin kabrinin karşısında -bilen bilir- caminin kapısına gelince “Aaa” dedim “bari buraya gelmişken okuyayım.” Okumamla gözümü bir açtım annem kapıyı kapattı. O kadar hızlı cereyan etti bu anlattıklarım. Zaman içinde zaman mekân içinde mekân derlerdi eskiler. Sanki öyle olmuştu. Hikmet işte, öyle üzülmüşüm ki o mübareğin kabrini rüya âleminde ziyaret etmiş oldum hamdolsun...
Bir arkadaşımı da bir ara götürdüm memnun kalmıştı. Kendisi de başka bir gün eniştesi ve teyzesi ile birlikte Unkapanı’ndan yukarı çıkarken -bu arada eniştesi normalde alkolik biri, teyzesi de namazında niyazında- eniştesinin hâline üzülen arkadaşım “şuradan dön” diyor eniştesine, “seni bir yere götüreceğim...”
Oraya ulaşan dar bir yokuş vardır. Eniştesi “nereye gidiyoruz?” diyor, arkadaş “ya sen çık” diyor. Neyse Mehmet Emin Tokadî hazretlerinin kabrine geliyorlar. Dua ediyorlar. İşte orda eniştesi bir etkileniyor bir etkileniyor inanın o gün bu gündür alkolü bıraktığı gibi beş vakit namazını da kılıyor.
Teyzesi de öyle seviniyor ki “hep eşimi buraya getirmek istiyordum, çok şükür bugün nasip oldu” diyor.
Allah dostlarını ziyaret edin “Edeple gelen lütufla gider...” Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere tüm müminlerin ruhlarına el-Fatiha.

         Rumuz: “Sesse”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.