“Hayırlısı ise” dedi teyzem...

A -
A +
Dünür olarak istemeye gideceğimiz kız tarafı bizi çağırmaktan vazgeçtiklerini bildirdi...
 
 
Ben de bir hatıra yazıp göndersem paylaşır mısınız? Önce şunu belirteyim ki her zaman yaşlıların duasını alıp kalplerini hoş tutmayı yeğlerim… İnanıyorum ve yaşamış bir kimse olarak biliyorum ki onların duası geri çevrilmiyor… Rabbim onların yaptığı duaları kabul ediyor…
Bu duygularla, yaşadığım bir hatıramı sizinle paylaşmak istiyorum. Bir gün hacı teyzemle konuşurken ona dedim ki:
-Teyzem haftaya ne yapacağız biliyor musun?
-Hayırdır ne bu heyecan böyle?
-Haftaya kız istemeye görücü gideceğiz… Dua et teyzem, işlerim rast gitsin…
Teyzem pek oralı olmadı. Daha doğrusu bendeki heyecana ve sevince göre değerlendirdiğimde o kadar sevinmedi… Sadece “Allah hayırlısını versin yavrum. Hayırlısı ise gönlüne göre versin” dedi. “Hayırlısı ise” kelimesini eskiler her cümlede söylerdi… Kendileri ne kadar arzu ederse etsin peşinden “hayırlısı ise” derlerdi. Ben de teyzemin bu sözünü öyle usulen söylenmiş söz olarak değerlendirdim.
Yani bu mütevekkil sözler biz gençleri biraz aşıyordu… Ben haftaya belirlenen günü iple çekiyordum… Geceler sabah olmuyor, gündüzler akşam olmuyordu… Kurban olduğum Rabbim ne kadar yücesin… Kimine geçmek bilmeyen kimine çabucak geçen günler şükür ki hep 24 saat üzere… Birer ikişer derken sayılı günler yaklaştı… Heyecan artık zirvedeyken hiç ummadığımız bir haberle sarsıldık.
İstemeye gideceğimiz kız tarafı bizi çağırmaktan vazgeçtiklerini bildirmesin mi? Resmen “vazgeçtik gelmeyin” diyorlardı. Ne olduğumuzu anlayamadık. Çok üzüldüm bu vazgeçmeye… İster istemez neden niçin derken araştırırken başka bir gerçekle karşılaştık.
Meğer dünür olup istediğimiz kız, zaten bir başkasıyla konuşuyormuş. Hatta bizim dünür olacağımız konuşulurken bile bizimle ilgisi yokmuş. Ama günahı boynuna, duyduğumuza göre eğer dünürlük gerçekleşir de benimle evlenirse, en kısa sürede boşanma davası açıp benden nafaka isteyeceğini arkadaşlarıyla konuşuyormuş!..
Bu dünürlük ve tabii ki o evlilik işi gerçekleşmedi ama aklıma teyzenin o konuşması geldi… “Hayırlısı ise” diye dua etmişti… Nitekim belki de o duanın yüzü suyu hürmetine evlilik işi olmadı ve arkasından bu gerçekler gün yüzüne çıktı... Hacı teyzemin duası ile büyük sıkıntıya düşmekten kurtardı beni Rabbim...
          Serkan Devlet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.