Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Yetenekli Kalemler
yeteneklikalemler@tg.com.tr
2380 Yazı
27 Nisan 2019
Ben bir öğretmenim -3-
Doç. Dr. Mustafa Şeker Bey'in işaret ettiği her sahada yeniden tarih boyu yaşayacak marka isimler yetiştirmek için gereken neydi? Haydi çözelim o şifreyi. Aslında kolay.
Devamını Oku
26 Nisan 2019
Ben bir öğretmenim -2-
Geçenlerde bir özel okulun reklam panosunu okurken dehşete kapıldım. Aynen şöyle diyor: “Ben yükselenim, Shakespeare’i ana dilinden okuyorum, aynı Nâzım gibi.”
Devamını Oku
25 Nisan 2019
Ben bir öğretmenim -1-
“Teşbihte hata olmaz der” atalarımız. Yazıma başlamadan önce köpeklerden, nam-ı diğer kilâbûndan (köpeklerden) özür diler, eleştirilerin her yandan geldiği sistemsiz eğitim sistemimiz için bugün çözüm üretme zamanı olduğuna işaret ederim.
Devamını Oku
24 Nisan 2019
Bence bir mevsimi olmalı
Seçimler bitti de hep birlikte rahat bir nefes aldık. Neydi aylardır o tantana? Oldum olası sevemedim yerel seçimleri. Bir defa çok kalabalık oluyor. Aday bol, oy pusulası bol, sonucu bol. Oysa genel seçim öyle mi? Aman efendim bitti gitti neyse ki. Çok şükür erken yerel seçim diye kavram da yok. Beş sene kafamız rahat edecek.
Devamını Oku
23 Nisan 2019
Kadına değer veren toplum olmak -2-
Hiçbir kucak olamaz anne kucağı gibi… Hiçbir kimse öpemez anne dudağı gibi… Ya ananın ak sütü, ya ananın ak sütü…
Devamını Oku
22 Nisan 2019
Kadına değer veren toplum olmak -1-
Zaten Türklerin geleneğinde var kadına kıymet vermek… İslamiyet’in kadına kıymet vermesiyle örtüşmüş, daha bir değer kazanmış bu örf ve âdet bu gelenek…
Devamını Oku
21 Nisan 2019
Cevabı bulabildiniz mi?
“Geçtiğimiz günlerde Eğitim mi öğretim mi diye bir yazı göndermiştim ve yayınlanmıştı. Şimdi ikinci bölüm olarak diyorum ki “Cevabı bulabildiniz mi? Durun ben söyleyeyim, çoğunuz düşünmedi bile. Çünkü önemsemedi ancak şunu belirtmeliyim ülkemizin gelişmesini, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını istiyorsak yapmamız gereken teorik olarak iyi bir birikime sahip ancak kendini manevi yönden yetiştirememiş bireyler yetiştirmek yerine maneviyat açısından kendini geliştirmiş belirli bir olgunluğa ulaşmış bireyler yetiştirmek olmalıdır.
Devamını Oku
20 Nisan 2019
“Tabip sen bil benim yaramı”
Uçmayı bilmiyor ve bir kuşun kanadını kırık görüyorsanız eğer, göklerin yarasına merhem olamazsınız…
Devamını Oku
19 Nisan 2019
Çamlıca Camii israf mıdır? -2-
Şu ezanlar ki ilahi dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli”
Devamını Oku
18 Nisan 2019
Çamlıca Camii israf mıdır? -1-
"Görebilsin diye sonsuzluğu her yerden iyi, Seçmiş İstanbul'un ufkunda bu kudsî tepeyi"
Devamını Oku
17 Nisan 2019
Eğer bir top mermisi düşerse...
Turgut Özal, 13 Ekim 1927 yılında Malatya'da doğdu. Özal, 27 Mayıs 1960 ihtilali sonrası gittiği askerlik dönüşü Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalıştı. 1965 seçimlerinde Süleyman Demirel'in danışmanlığını üstlendi.
Devamını Oku
16 Nisan 2019
Eğitim mi öğretim mi?
Pek çok kişi bu iki kelime arasındaki farkı bilmiyor. Biz kelime farkı diyoruz ama bu ikisi aslında birbirinden farklı şeyleri tanımlıyorlar şöyle bir anlamlarına bakacak olursak:
Devamını Oku
15 Nisan 2019
Sadânı hoş tut sen de...
Hepimiz doğup büyüyüp ve bize verilen süreyi yaşayıp; kimimiz genç kimimiz ihtiyar, kimimiz ansızın kimimiz sıcak yatağında kimimiz de başkasının elinden ölüyoruz.
Devamını Oku
14 Nisan 2019
Denemeye değer bilgiler
İşyerinde özsaygıyı geliştiren altı adımdan söz etmeye ne dersiniz? Birincisi şuurlu bir hayat… Yani bilgiye açık olmak, geribildirim almak ve yeni bilgi edinmek için çaba göstermek.
Devamını Oku
13 Nisan 2019
Ben bensizim…
"Kendimizden başka nereye koştuysak hep gurbette kaldık" Nurettin Topçu
Devamını Oku
12 Nisan 2019
İslâm dünyasında psikoloji
İslam bilginleri -âlimleri- adı psikoloji olmamakla birlikte bütün varlıkları, cansızlar, bitkiler ve hayvanlar olmak üzere üç cinse ayırarak incelemeyi uygun görmüştü.
Devamını Oku
11 Nisan 2019
Gerçek fikirlere ihtiyaç var
Kim gerçek fikirlerini aşikâre bir tutkuyla çekinmeksizin haykırır? Fikri beyan aşkı kaç kişiyi serdengeçti bir kahraman etmiştir? Kimin tüm söyledikleri gerçek fikirleridir? Menfaat veya korku saikiyle (endişesiyle) eğip bükmediği gerçek fikirleri…
Devamını Oku
10 Nisan 2019
Gençlerle baş başa -2-
Tarihî sorumuzu tekrar edelim mi? Başı dik bir milletin, bugün başı önünde. Ne Orta Asya’nın, ne Kafkasların, ne Orta Doğu'nun, ne Anadolu’nun, ne Balkanların başı dik. Onlara başlarını eğdiren sebep ne olabilir?
Devamını Oku
9 Nisan 2019
Gençlerle baş başa -1-
Onu görmemen mümkün değil. Kalkınmış ülkeler, sana tepeden bakıyorlar. Sen sana tepeden bakan o ülkelere canını atmak için uğraşıyorsun. Bir zamanlar, o ülke insanları sana hayrandı, şimdi sen onlara hayransın. Bir zamanlar, onlar senin memleketini öve öve bitiremiyorlardı. Şimdi sen onları övüyorsun.
Devamını Oku
8 Nisan 2019
Hayata güç katan duygu: Sevgi -2-
Bizim aile yapımızın geleneksel dokusunda, asırlar ötesinden sürüp gelen sevgi, saygı, dayanışma, temel özelliğimiz olarak her zaman öne çıkmıştır.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
...
119
Sona Git