Yüksek ateş ve kuru öksürüğe dikkat edin

Yüksek ateş ve kuru öksürüğe dikkat edin

SAĞLIK Haberleri

Çorlu Özel Şifa Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Coşkun Nazım Tuncay, özellikle kış aylarında zatürreye dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çorlu Özel Şifa Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Coşkun Nazım Tuncay, özellikle kış aylarında zatürreye dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek "Zatürrenin başlangıç belirtileri genelde halsizlik, kırgınlık, bitkinlik ve yorgunluktur. Daha sonra öksürük, sarı-yeşil renkli balgam, üşüme titreme atakları, yüksek ateş gelişir. Ancak her zaman böyle tipik bir şekilde meydana gelmeyebilir. Zatürre sadece yüksek ateş ya da öksürük şeklinde de ortaya çıkabilir" dedi. Hastaların çoğunun öksürükle birlikte balgam çıkarttığını ifade eden Dr. Tuncay, "Bazı hastalarda da kuru öksürük ön plandadır. Hastalığa genellikle inatçı ve ciddi bir ateş eşlik eder. Genelde ataklar halinde gelen üşüme ve titreme şikayeti ile birliktedir. Zatürreden aşı ile korunulabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...