İtalyanlar meydanlara döküldü

İtalyanlar meydanlara döküldü

Ekonomi Haberleri

Sicilya'da çiftçilerin başlattığı ve bu sebeple 'Forconi (dirgen)' diye anılıp, farklı kesimleri bir araya getiren eylemler, ülkede dalga dalga yayılıyor.

Eylemler başkent Roma'ya sıçrarken ülkenin birçok kentinden gelen göstericiler arasında öğrenci, çiftçi, işçi, işsiz ve barınma hakkı isteyenlerin yanı sıra, aşırı sağcı Casa Pound hareketi de yer aldı. Ekonomik krizin en çok etkilediği ülkeler arasında yer alan ve her geçen gün her alanda daha çok kemer sıkılan, genç işsizlerin oranının yüzde 40'ı bulduğu İtalya'da halk, alım güçlerinin düşmesine isyan ediyor. Ekonomik darboğaza düşenlerin, günden güne daha çok fakirleşerek intihar yolunu seçenlerin oranının artmasına dikkat çeken eylemciler, Papa Francesco'ya kendilerini duyma çağrısı yaparken, Cumhurbaşkanı Napolitano'yu ise istifaya davet etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...